I dag får 2,2 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt

I dag, mandag 22. juni, får om lag 2,2 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt. Med det har i overkant av 4 millioner fått skatteoppgjøret for 2019. Foto: Skatteetaten

I dag får om lag 2,2 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt. Med det har i overkant av fire millioner fått skatteoppgjøret for 2019, melder Skatteetaten.

I år fikk mellom 2,5 og 3,0 millioner lønnsmottakere og pensjonister en helt ny skattemelding.

Noen av disse, og som hadde skatt til gode, har allerede mottatt skatteoppgjøret.

Ingen med restskatt har fått skatteoppgjøret sitt før i dag, og det samme gjelder de som leverte skattemeldingen i gammelt format.

Om lag 370.000 lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret senere, inkludert ektefeller til selvstendig næringsdrivende. For disse er det løpende oppgjør mellom 14. august og 30. november.

Næringsdrivende har fått utsatt leveringsfrist på skattemeldingen i år til 31. august.

– Andre årsaker til at du får skatteoppgjøret senere kan være at skattemeldingen din mangler opplysninger, inneholder kompliserte forhold, eller du kan være tatt ut til kontroll. Du får beskjed når skatteoppgjøret ditt er klart, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Les også: Regjeringen vurderer å øke formueskatten på dyre boliger

Annonse:


Sjekk skattekortet ditt

De fleste får enten penger til gode eller restskatt. Årsaken er at de økonomiske forholdene dine ble annerledes enn det skattetrekket ble beregnet til i starten av inntektsåret.

Vil du unngå restskatt eller å bli trekt for mye i framtiden er det viktig at du justerer opplysningene dine ved å endre skattekortet.

– Vi ser en stor økning i endring av skattekortene i år sammenlignet med samme tid i fjor. Rentenedgangen vi har hatt på grunn av Covid19-situasjonen vil isolert sett føre til restskatt dersom du ikke endrer skattekortet ditt. Større eller mindre endringer i økonomien din kan resultere i feil skattetrekk om du ikke justerer skattekortet, sier Gjengedal.

Du kan dessuten fortsatt endre skattemeldingen din.

Er det noe i skattemeldingen som ikke stemmer, skal du i de fleste tilfeller endre dette selv ved å levere skattemeldingen på nytt.

– Det kan for eksempel være at du har glemt å ta med opplysninger om eiendom i utlandet, eller du oppdager en feil eller et fradrag du skulle hatt med. Dette kan du gjøre opp til tre år etter leveringsfristen. Det gjelder også hvis du brukte leveringsfritak, sier Gjengedal.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Skattekalender for 2020: Her er de viktigste datoene

Mange kan redusere både formue- og eiendomsskatt ved å sjekke post 4.3.2 i skattemeldingen

Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Har du solgt en arvet bolig? Ikke glem dette fradraget

Her er tipsene dersom du frykter at arveavgiften blir gjeninnført