Personvern og informasjonskapsler

Dette er en personvernerklæring som gjelder for behandlingen av personopplysninger på nettsidene til Pengenytt AS (org.nr.: 916 804 512). 

Den skal forklare hvordan Pengenytt samler inn og bruker personopplysninger.

Brukernes tillit er viktig, og Pengenytt er derfor svært opptatt av å ivareta den enkeltes personvern.

1. Hva er personopplysninger og hva menes med personvern?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Typiske personopplysninger er navn, adresse (også en dynamisk IP-adresse), telefonnummer, e-post og fødselsnummer.

Et bilde regnes som en personopplysning dersom personer kan gjenkjennes, og lydopptak kan være personopplysninger selv om ingen navn blir nevnt i innspillingen.

Biometri slik som fingeravtrykk, irismønster, hodeform (for ansiktsgjenkjenning) er også personopplysninger.

Personvern handler om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger.

Kilde: Datatilsynet.

2. Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Pengenytt behandler kun et minimum av personopplysninger.

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller kontakte Pengenytt ved bruk av kontaktskjema.

Nyhetsbrevet inneholder nyhetssaker, reklame og annet personvernrelatert innhold.

Pengenytt bruker en plugin kalt SpecificFeeds til å sende ut nyhetsbrevet, og det er SpecificFeeds som drifter databasen der epostadressene lagres.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å trykke på lenken for dette, eller ved å kontakte Pengenytt.

Her kan du lese om vilkårene til SpecificFeeds.

Informasjonen fra kontaktskjemaet brukes utelukkende til å svare på henvendelsene.

Alle opplysninger er konfidensielle mellom Pengenytt og leser, og Pengenytt vil aldri dele dette med andre, såfremt ikke kunde ønsker og gir skriftlig tillatelse til dette.

Epost og telefon

Pengenytt får mange henvendelser per epost og telefon, men mottar sjelden sensitive opplysninger.

Skulle det imidlertid skje, vil ikke disse bli lagret.

Ikke-sensitive e-post kan bli liggende i vårt epost system, med mindre avsender forlanger noe annet.

Det finnes dessuten en oversikt over de siste anropene på de ansattes telefoner, men det gjøres ingen systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres.

Både epost og nettside hostes for tiden av webhotellet One.com. Her kan dere lese mer om deres vilkår.

Webanalyse

Når du besøker www.pengenytt.no brukes Google Analytics for å analysere din bruk av nettsiden.

Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle våre tjenester.

Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med det menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Google samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk.

Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 203.765.247.55, brukes bare 203.765.247.xx.

I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå. Med det menes at ingen data behandles individuelt, men slås sammen til en gruppe.

Pengenytt bruker også Google Adsense. Dette annonseproduktet mottar data fra nettstedet, som du kan lese mer om her:

Slik bruker Google informasjon fra nettsteder eller apper som bruker tjenestene våre.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold, for eksempel videoer, bilder, artikler osv.

Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Hvilke tredjeparter som er til stede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller TagExplorer.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler, også kalt cookies, er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Pengenytt bruker informasjonskapsler for at ulike tjenester på nettsiden skal fungere optimalt.

Filene blir slettet automatisk etter en viss tidsperiode eller når nettsiden lukkes, men dette kan administreres om ønskelig.

Du kan når som helst slette informasjonskapsler fra din nettleser. Du kan også endre innstillingene slik at ingen informasjonskapsler lagres.

Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler på nettvett.no.

3. Hvor lenge vi lagres personopplysninger?

Pengenytt sletter personopplysningene når vi ikke lenger har et gyldig formål for å beholde opplysningene.

4. Dine rettigheter

Som registrert i våre systemer har du rettigheter knyttet til personopplysningene vi har om deg.

Innsyn i egne opplysninger

Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg, med noen unntak.

Les mer om retten til innsyn

Korrigering av personopplysninger

Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.

Les mer om retten til å rette eller supplere opplysninger

Sletting av personopplysninger

I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv.

Les mer om retten til sletting

Begrensning av behandling av personopplysninger

I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.

Les mer om retten til begrensning

Protestere mot en behandling av personopplysninger

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveinng, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.

Les mer om retten til å protestere

Dataportabilitet

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.

Les mer om retten til dataportabilitet

Du kan klage på vår behandling av personopplysninger

Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven.

5. Begrenset ansvar

Pengenytt påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle tap som kan oppstå ved bruk av våre produkter og tjenester.

Vi kan ikke garantere at våre produkter og tjenester til enhver tid er fri for virus og andre sikkerhetstrusler.

Du er selv ansvarlig for å bruke og vedlikeholde antivirusprogramvare og andre beskyttelsestiltak, og å ta sikkerhetskopi av data på din enhet.

6. Kontaktinformasjon

Ansvarlig redaktør for Pengenytt.no er Kent Øksnes.

Redaktøren er også gründer og eneeier av Pengenytt AS, som står bak nettavisen.

Hvis du har spørsmål om Pengenytts behandling av personopplysninger, kan du ta kontakt han på telefon 95 14 94 07 eller per epost.

Liker du Pengenytt? Hold deg oppdatert via sosiale medier!