Fra neste år kan det bli slutt på bompenger på Svinesund

mange nordmenn kjører hvert år over Svinesundbroen. Fra og med neste år er det slutt på bompenger. Foto: Scandinavian Stockphoto

Det har vært bompengeinnkreving på Svinesund siden sommeren 2005, men fra og med neste år kan det bli en slutt på det. Avviklingen av innkrevingen skjer i så fall fem år før forventet.

På Svinesund har det vært bompengeinnkreving siden den nye veien ble åpnet 1. juli 2005.

Norske og svenske myndigheter har samarbeidet om innkrevingen.

Bompengeinntektene blir fordelt mellom de to landene, og går til å dekke lån som ble tatt opp til utbygging av Svinesundsforbindelsen.

Prosjektet Svinesundforbindelsen, som er den mest trafikkerte grensestasjonen mellom Norge og Sverige, strekker seg fra Nordby i Sverige til Svingenskogen i Norge.

Det omfatter to kilometer motorvei på svensk side, 4,3 kilometer motorvei på norsk side og den 700 meter lange Svinesundbrua mellom disse.

Annonse:


Nå melder Samferdselsdepartementet at Norge og Sverige arbeider om en avtale om avvikling av innkrevingen på Svinesund, noe som blir sett på som en formalitet, skal vi tro statssekretær Tommy Skjervold:

– I løpet av neste år blir det slutt på innkreving av bompenger på Svinesund. Det er om lag fem år raskere enn forventet, sier han i meldingen.

– Det er alltid gledelig når vi kan avslutte bompengeinnkreving. Spesielt når vi kan avslutte tidligere enn først antatt, legger han til.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Disse «bensinkortene» gir størst rabatt i Norge og utlandet

Dette skjer om alle bomstasjonene i Norge blir fjernet med oljepenger

Måten du bremser på kan gi deg ekstra stor verkstedregning

Fra 29. april ble det nye regler for kjøp og salg av bil

Nå blir førerkortet digitalt