Ny tjeneste lar deg se hele eierhistorikken på bilen

Er du nysgjerrig på hvem andre som har eid bilen din, kan du nå finne det ut. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Lurer du på hvem andre som har eid bilen din, eller en hvilken som helst annen, kan du nå enkelt finne ut dette selv. Statens vegvesen har nemlig utviklet en ny og gratis søketjeneste.

På nettsidene til Statens vegvesen kan du søke opp hvilke biler som står registrert på en person, hvem som eier en bil og nå også eierhistorikken til en bestemt bil. 

– Vi i statens vegvesen jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedrifter en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sier Jeanette Nordan i Statens vegvesen i en uttalelse til egne nettsider.

Tjenestene finner du ved å logge deg inn på «din side» på nettsidene til Statens vegvesen, og der kan du søke opp alle registrerte kjøretøy.

Annonse (saken fortsetter under):


For å få opp eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du legge inn registreringsnummeret.

For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommende sitt fødselsnummer.

Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en lang rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene. 

– 95 prosent av alle salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sier Nordan.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Fra nyttår må alle beboere i borettslag og sameier være med å betale for elbilladere

Derfor reserverer nå bankene et beløp på kontoen din før du får fylle drivstoff

Foreslår at alle nye boliger og fritidsboliger må bygges ladeklare

Måten du bremser på kan gi deg ekstra stor verkstedregning

Vurderer du å lease bil? Her er syv typiske feller