Nå kan du gi din vurdering av opplevd likestilling og mangfold på din arbeidsplass

En god arbeidsplass kjennetegnes ved at den gir samtlige arbeidstakere de samme mulighetene, uavhengig av kjønn, etnisitet eller bakgrunn. Nå kan du gi din vurdering av egen arbeidsgiver. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Får du går på restaurant eller bestiller hotellrom, leser du kanskje andres anmeldelser først. Den samme åpenheten finner du ikke om potensielle arbeidsgivere. Det vil Isabelle Ringnes gjøre noe med.

Annonse:


– I dagens gjennomsiktige verden leser vi anmeldelser om alt fra restauranter og hoteller til skoler før vi bestemmer oss. Men vi leser ikke anmeldelser om mulighetene som finnes på arbeidsplassen vår, som jo er et av de viktigste valgene vi tar, sier Isabelle Ringnes til Nettavisen, hvor hun er intervjuet.

Hun har derfor, sammen med venninnen Marie Sunde, utviklet en ny tjeneste som heter EqualityCheck.it.

Det er en nettside for offentlige, anonyme anmeldelser om opplevd likestilling og mangfold på arbeidsplassen, for ikke å si mangelen på dette.

Ringnes selv betegner det som en slags «Tripadvisor» for mangfold i arbeidslivet, hvor målet er å hjelpe andre til å finne en arbeidsplass der de kan trives.

Initiativtakerne håper at den nye nettsiden vil virke skjerpende på norske arbeidsgivere, og at det igjen kan gi arbeidsplasser med like muligheter for alle.

Les også: Fra 1. juli ble reglene for dagpenger endret

Skal bidra til mer åpenhet om likestilling og mangfold

Bare i løpet av de første to ukene etter lansering, som var i midten av juni, kom det inn 2000 anmeldelser på 500 ulike bedrifter.

– Det er mange talenter i en bedrift som går tapt ved en skjev kjønnsbalanse i selskapet. En god plattform hvor selskapene som gjør det bra kan vise seg frem, gjør det lettere for bedriftene å tiltrekke seg de beste hodene. Vi vil engasjere medarbeiderne og ønsker at alle kan legge inn en vurdering av sin arbeidsgiver, sier Sunde til Nettavisen.

Hun legger til at det ikke er meningen å skjemme ut bedrifter, men å bidra til åpenhet.

Bedriftene må ha minimum fem innsendte vurderinger for at de blir synlige på plattformen, og de aktuelle bedriftene kan selv velge å svare på eller flagge vurderingene som har kommet.

I løpet av høsten skal alle anmeldelsene bli offentlige, men de vil ikke kobles opp mot brukernes identitet.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Advokat mener mange går glipp av overtidsbetaling

Fra neste år får du både skattemeldingen og skatteoppgjøret mye tidligere

Pensjonsekspert: – Karrieresteg før 2020 kan gi deg millioner i økt pensjon

Pensjonistforbundet vant fram med at pensjon ikke er stønad

Uvanlig situasjon i rentemarkedet kan gi gunstige fastrenter fremover