Nå er det vanskeligere å finne frem til de billigste forsikringene

Sammenligningstjenesten for forsikringer på Finansportalen.no er for tiden ute av drift. Daglig leder Elisabeth Realfsen tror imidlertid den er oppe igjen til neste år. Foto: Forbrukerrådet

Forbrukerrådets sammenligningstjeneste for forsikringer på Finansportalen.no er stengt. Det gjør det mer tungvint å sjekke priser og vilkår på forsikringer opp mot hverandre.

Annonse:


Finansportalen.no er en tjeneste fra Forbrukerrådet som skal gi oss forbrukere mulighet til å ta bedre valg når vi kjøper finansielle produkter.

På portalen kan du nemlig enkelt sammenlikne bank-, pensjons-, og investeringsprodukter, og helt frem til nylig også forsikringsprodukter.

Nå er imidlertid sammenligningstjenesten for forsikringer tatt bort, melder Motor.

– Sammenligningstjenesten for forsikringer ble midlertidig gjort utilgjengelig i juli, bekrefter Elisabeth Realfsen, daglig leder av Finansportalen, til magasinet.

Årsaken er visstnok flere tekniske utfordringer, blant annet hvordan trafikkforsikringsavgiften (den tidligere årsavgiften, red.anm.) for kjøretøy skal integreres i løsningen.

– Vi regner med at tjenesten er oppe igjen i løpet av 2019, sier Realfsen videre.

Les også: Sparebank 1 Gruppen og DNB vil slå sammen sine forsikringsvirksomheter

Én av fem sparte 5000 kroner eller mer per år

Å bytte forsikringsselskap er gjort på få minutter, og kan være svært lønnsomt.

I en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Forbrukerrådet i januar 2016, går det frem at én av fem (20 prosent) av dem som flyttet eller reforhandlet forsikringstjenester i 2015 fikk en årlig besparelse på over 5000 kroner.

Videre oppga halvparten (50 prosent) at de sparte inntil 5000 kroner per år, mens 30 prosent svarte «vet ikke».

I undersøkelsen oppga dessuten mer enn hver fjerde spurte at de ikke bytter forsikringsselskap fordi de har en avtale gjennom arbeidsgiver eller forening.

Slike avtaler lover rabatt på forsikringene, men i virkeligheten låser de ofte kundene til unødvendig dyre forsikringer, ifølge Realfsen i Finansportalen.

– Slike avtaler kan være dyre, og du må ikke tro blindt på at de er gunstige, advarte hun da undersøkelsen ble presentert.

Når man har en såkalt spesialavtale, tenker mange at det ikke er nødvendig å sjekke priser hos andre forsikringsselskaper. Det gjør at mange helt unødig betaler overpris for forsikringene sine.

Les også: Opptil halvparten av prisen på boligkjøperforsikringen går til eiendomsmegleren

Fortsatt mulig å spare penger på forsikringene

Fordelen med Finansportalen er at alle banker og forsikringsselskap har innrapporteringsplikt til den.

Det gjør deg trygg på at ditt søk eller spørring gjøres blant samtlige konkurrenter der ute.

Nå når portalen ikke lenger er tilgjengelig, må du derfor sammenligne priser og vilkår på for eksempel bil-, reise- eller helseforsikring på andre måter:

Du kan enten kontakte noen forsikringsselskaper selv eller motta et utvalg uforpliktende tilbud fra kommersielle tjenester som Tjenestetorget, Forsikringsavtale.no eller Penger.no.

På Finansportalens nettsider råder Realfsen alle forsikringstakere om å sjekke pris og vilkår på forsikringene årlig, og med minst tre andre selskaper i tillegg ditt nåværende.

Vær klar over at du når som helst kan flytte forsikringer, og at eventuelle penger til gode hos ditt nåværende selskap blir refundert.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Rekordmye forsikringssvindel avslørt i fjor

Stadig færre får bruk for reiseforsikringen

Mer enn 740.000 husholdninger har variabel strømpris. Det koster dem dyrt

Denne banksjefen kan gi deg den laveste boliglånsrenten nå

Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet i 2018