Sparebank 1 Gruppen og DNB vil slå sammen sine forsikringsvirksomheter

Turid Grotmoll, administrerende direktør SpareBank 1 Gruppen vil slå sammen forsikringsvirksomheten med DNB. Foto: Sparebank 1

Sparebank 1 Gruppen og DNB inngikk i dag en intensjonsavtale om å fusjonere, og vil med det skape et av landets største forsikringsselskaper.

Det nye selskapet vil ved fusjonstidspunktet ha en markedsandel innenfor risikoforsikring på over 15 prosent, ifølge en felles pressemelding fra de to selskapene.

Dersom sammenslåingen blir godkjent av myndighetene, blir det nye selskapet landets tredje største forsikringsselskap, og landets største med distribusjon gjennom bank.

– Bransjetall viser at selskaper med bankdistribusjon tar markedsandeler og har god lønnsomhet. Sammen med DNB vil Sparebank 1 nå styrke distribusjonen av forsikring gjennom bankene. Samtidig vil vi få større kraft til å videreutvikle innovative og kundevennlige løsninger, og komme enda raskere på banen med nye produkter til kundene, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Sparebank 1 Gruppen.

Det nye selskapets distribusjon vil skje digitalt, via kundesentre og gjennom bankenes 350 lokale kontorer.

Det nye selskapet vil ved fusjonstidspunktet ha nærmere 1000 medarbeidere.

– Skadeforsikring er viktig for kundene våre. Sparebank 1 har vært flinke i dette markedet, og vi ser frem til å samarbeide om å bygge en betydelig aktør som både kan lage de beste kundeopplevelsene og gode resultater, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB, i en kommentar.

Les også: Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet sommeren 2018

Ingen umiddelbare konsekvenser for kundene

Sammenslåingen av forsikringsvirksomhetene vil skje ved at DNB Forsikring AS fusjonerer med Sparebank 1 Skadeforsikring AS.

Det vurderes om enkelte personrisikoforsikringer skal overføres til det nye selskapet. Planen er at det fusjonerte selskapet vil ha en tilnærmet komplett produktportefølje innenfor risikoforsikring til privat- og SMB-markedet.

Selskapet viderefører Sparebank 1s avtale om å levere produkter til LO-forbundenes 930.000 medlemmer gjennom merkevaren LOfavør.

For øvrig vil Sparebank 1-bankene distribuere forsikringene under Sparebank 1-merkevaren, mens DNB vil distribuere forsikringene under sitt navn.

– Vi skal ta plassen som morgendagens forsikringsselskap. Vi starter med en solid markedsposisjon, og har ambisjoner om å gjøre ytterligere fremskritt, sier Turid Grotmoll.

Fusjonen vil etter planen gjennomføres 1. januar 2019, forutsatt godkjenning fra myndighetene.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Forbrukerrådet gjorde en kjempeglipp i saken om helseforsikringer

Rekordmye forsikringssvindel avslørt i fjor

Opptil halvparten av prisen på boligkjøperforsikringen går til eiendomsmegleren

Nå blir det 16.000 kroner i «vrakpant» på over 400.000 biler

Skattekalender for 2018: Her er alle de viktigste datoene