Landsdekkende kjede starter med gratis utlån av verktøy

Clas Ohlson vil fra i dag tilby gratis utlån av verktøy fra sine 90 butikker over hele landet. Her fra kjedens butikk i Torggata i Oslo. Foto: Camilla Tully/ Clas Ohlson

Fra og med i dag tilbyr Clas Ohlson gratis utlån av verktøy fra alle sine 90 butikker i Norge. – Ikke et PR-jippo, hevder kjeden selv.

Skulle du få behov for å bruke drill, bajonettsag, stikksag, multimaskin, vinkelsliper, slagdrill, sirkelsag eller en borhammer, kan du nå låne dette gratis i din lokale Clas Ohlson-butikk.

– Når man skal sette i gang med småprosjekter i hjemmet, trenger man ofte spesielle typer verktøy som man ikke nødvendigvis har i verktøykassa eller i garasjen, sier Ina Kristin Haugen, kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson Norge, i en pressemelding.

Ina Kristin Haugen, kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson.

Hun mener dessuten det er unødvendig at utstyr som sjelden brukes står å støver ned i bodene til folk.

– Store verktøy tar mye plass, og det er en kjent problemstilling at mange av oss ikke har nok lagringsplass i boden hjemme. Vi ønsker også å hjelpe våre kunder med å få en mer bærekraftig livsstil. Ved å tilby utlån av produkter man kanskje bruker 1-2 ganger, sparer vi miljøet, sier Haugen videre.

Clas Ohlson har i dag 90 butikker rundt om i landet, og gratis utlån av verktøy vil bli tilbudt i samtlige butikker.

Les også: Glem forbrukslån! Du kan låne gratis av staten

– Ikke et PR-jippo

Det er vel og bra at en kjede som Clas Ohlson tenker på miljøet, men den lever tross alt av å selge oss verktøy.

Camilla Tully, kommunikasjonsrådgiver og presseansvarlig.

På spørsmål om dette kun er et tiltak for å skape oppmerksomhet, svarer presseansvarlig Camilla Tully følgende:

– Dette er ikke et PR-jippo. Vi tror dette er noe kundene ønsker, og det er ment som et permanent tilbud.

– Vi starter med de åtte verktøyene som er nevnt, men dersom det blir stor etterspørsel etter lån av andre verktøy, så vil vi vurdere å tilby også disse, legger hun til.

Tully innrømmer at det har vært en svært travel dag for kommunikasjonsavdelingen etter at nyheten ble kjent, noe som kan tyde på at pressedekningen av tilbudet sannsynligvis blir bra. 

Det er ikke noe krav at du handler i butikken for at du skal få låne verktøy.

Les også: Nå blir det 16.000 kroner i «vrakpant» på over 400.000 biler

Slik fungerer det

Dersom dette er aktuelt for deg, er reglene som følger:

Du kan låne ett eller flere verktøy i opptil to dager av gangen, så det er ikke noe problem om du for eksempel skulle trenge og låne både en drill og en stikksag samtidig.

For hvert verktøy du låner må du betale inn et depositum på 200 kroner. Dette får du tilbake når verktøyet returneres.

– Det er ikke noe problem å låne verktøy lenger enn to dager, men da må dette avtales med butikken først, sier Tully til Pengenytt.

Annonse:


For hvis du ikke leverer tilbake til avtalt tid, påløper det et gebyr på 70 kroner for hver dag som går.

– Dersom verktøyet ikke er returnert til oss innen ti dager etter at det skulle vært levert, må kunden, i tillegg til å betale dagsgebyrene, kjøpe verktøyet til fullpris, sier Tully, og utdyper dette med:

– Dette fordi vi ønsker å sikre oss at flest mulig skal få benytte seg av tilbudet og at verktøyene blir brukt mest mulig.

Les også: Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet sommeren 2018

Butikksjef gleder seg

Anders Hulaas, butikksjef for Clas Ohlson i Torggata i Oslo, gleder seg til å kunne tilby sine kunder gratis utlån av verktøy.

– Nordmenn er hjemmefiksere og folk som i stor grad ønsker å gjøre ting selv. Men forskjellige prosjekter krever forskjellig utstyr og verktøy, og det kan fort bli dyrt om man må kjøpe inn et eller flere typer verktøy. Derfor ønsker vi å bidra til å gjøre det lettere for folk, og ikke minst billigere, sier butikksjefen.

– At vi nå kan dele og låne ut verktøy til våre kunder ser jeg veldig frem til. Vi vil naturligvis hjelpe kunden med å finne riktig verktøy, slik man unngår å komme hjem med feil verktøy, sier Hulaas.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nå kan du lese 270.000 bøker gratis på nett

Skattekalender for 2018: Her er alle de viktigste datoene

Dette er de billigste mobilabonnementene

Vil innføre makspris på 1100 kroner for tannlegebesøk i Sverige