Nå blir det 16.000 kroner i «vrakpant» på over 400.000 biler

Vraking av varebiler klasse 2 blir nå ekstra belønnet, dersom du erstatter bensin- eller dieselbil med en nullutslippsbil. Bildet viser vrakbiler på Norsk Gjenvinnings anlegg i Fredrikstad. Foto: Norsk Gjenvinning

Nå får du 13.000 kroner i tilskudd fra staten, i tillegg til ordinær vrakpant på 3000 kroner, dersom du vraker en varebil som bruker bensin eller diesel.

Det forutsettes da også at du erstatter denne bilen med en utslippsfri varebil, det vil si elektrisk eller hydrogendreven. Hybrid eller ladbar hybrid er ikke omfattet av ordningen.

Der er Miljødirektoratet som melder dette på sine nettsider.

Varebilene det vises til her er de med grønne skilter, det vil si klasse 2. Dette er ifølge Statens vegvesen biler med kun én seterad og med godsrom eller lasteplan bak.

Bak setene er det en fast beskyttelsesvegg. Maks tillatt totalvekt er 3500 kg.

Annonse:


Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) var det 444.661 slike biler på norske veier ved utgangen av mars i år.

Noen av disse er allerede nullutslippsbiler, men det er likevel grunn til å tro at den nye tilskuddsordningen til Miljødirektoratet vil gjelde langt over 400.000 biler.

Tilskuddsordningen skal være et virkemiddel for å stimulere til lavere klimagassutslipp fra varetransporten, og er vedtatt av Stortinget.

Både privatpersoner og bedrifter kan søke om tilskuddet, som gis både til kjøp og til leasing av ny utslippsfri varebil.

Miljødirektoratet utbetaler tilskuddet på 13.000 kroner. Den ordinære vrakpanten på 3000 kroner utbetales som tidligere av biloppsamlerne.

Nærmere informasjon om ordningen og hvordan du søker tilskudd kommer om kort tid i Elektronisk søknadssenter på Miljødirektoratets nettsider.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Disse «bensinkortene» gir størst rabatt i Norge og utlandet sommeren 2018

Bilekspert: – Selg dieselbilen så raskt som mulig, eller kjør den helt ut

Nå får du vrakpant også for campingvogner, mopeder, MC’er og lastebiler

Dette bør du gjøre om du får steinsprutskade på frontruten

Skade på bil som følge av hull i veien? Dette svarer Statens vegvesen om erstatning