Vil forby bensin- og dieselbiler i Tyskland allerede fra 2030

Om noen år kan det bli forbudt med lov å bruke biler med forbrenningsmotor i Tyskland. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Forbundsrådet i Tysklands vil stoppe all produksjon av biler med forbrenningsmotor i landet fra 2030. Dette møter kraftig motbør blant bilprodusentene og interesseorganisasjoner.

For å klare og gjennomføre klimaavtalen fra Paris, må det tyske utslippet av CO2 reduseres med 95 prosent innen 2050.

I den anledning har Forbundsrådet i Tyskland, som sammen med Forbundsdagen og Forbundsregjeringen deltar i prosessen med å utforme lover i Tyskland, foreslått å forby produksjon av bensin- og dieselbiler fra og med 2030.

I praksis innebærer det at kun nullutslippsbiler blir tillatt.

Det er Der Spiegel som melder dette.

Les også: Dette ville bensin og diesel kostet dersom oljeprisen falt til null

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Vil at EU følger etter

Selv om forslaget ikke er vedtatt innført i Tyskland ennå, har Forbundsrådet spurt Europakommisjonen om å implementere forbudet i hele Europa.

Det tyske forbundet for bilindustrien (VDA) og den tyske bilklubben Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) raser mot forslaget.

– Politikken bør sette kloke rammeverk, men ikke diktere teknologiutviklingen eller beslutningene til kundene, kunngjorde VDA etter at forslaget ble kjent.

– Endringene i transportpolitikken krever langsiktig, internasjonal innsats innen forskning, industri og politikk om den skal gjennomføres på en bærekraftig måte, heter det fra ADAC.

Les også: Hele seks av ti bilister vurderer elbil