Denne banksjefen kan gi deg den laveste boliglånsrenten nå

Avdelingsbankleder Siri Olsen i Boligkreditt.no tilbyr boliglånsrenter under to prosent. Det er flere prosentpoeng lavere enn de dyreste bankene. Foto: Boligkreditt.no

Selv om boliglånsrentene er svært lave, er det stor sannsynlighet for at du kan spare mange tusenlapper på å flytte boliglånet ditt. Sjekk her hvilke banker som har de laveste rentene.

Annonse:


Dersom du søker om boliglån i for eksempel i Larvikbanken eller i Fornebu Sparebank, kan du risikere å få et tilbud på 4-5 prosent i årlig effektiv rente.

Rentesatser i Fornebu Sparebank per 23. august 2018. Kilde: Skjermdump fra bankens nettsider

Et lån på to millioner kroner eller mer koster for eksempel fra 3,95 prosent i sistnevnte bank, gitt en belåningsgrad under 80 prosent.

Låner du under én million kroner med samme belåningsgrad, er 4,71 prosent den laveste effektive renten du kan håpe på.

– Når det gjelder den prisen du sikter til, så er det veiledende pris på lån under én million kroner. I vårt markedsområde som er Asker, Bærum og Oslo vest, så er boliglånene svært sjelden under dette nivået. Dette som følge av høye boligpriser, skriver Bjørn-Erik Øverland, administrerende banksjef i Fornebu Sparebank, i en epost til Pengenytt.

– I min tid som banksjef kan jeg ikke huske at vi har gitt et eneste nytt slikt lån i det hele tatt. Vi vil derfor gå igjennom vår prismatrise på nettet for å gjøre den enklere og for å tilpasse den til virkelige forhold, legger han til.

Les også: Så mye mobildata bruker vi per måned, og dette er de billigste abonnementene

Høy rente, men tilbyr gratis kaffe

Selv om den absolutt høyeste renten fjernes, blir ikke Fornebu Sparebank noen billigbank av den grunn. 3,07 prosent er den definitivt laveste veiledende renten i banken.

Pengenytt spurte derfor banksjefen hvorfor en potensiell lånetaker skal vurdere hans bank, fremfor en som er betydelig billigere.

– I Fornebu Sparebank satser vi på personlig rådgivning og en høy grad av menneskelig kontakt. I kombinasjon med gode teknologiske løsninger opplever jeg at vi absolutt er konkurransedyktige, svarte han, og la til:

– Kall oss gjerne gammeldagse, men undersøkelser fra blant annet Cicero viser at en stor del av befolkningen gjerne vil snakke med en rådgiver når det kommer til store økonomiske avgjørelser i livet. Vi tror sterkt på at noen beslutninger er for store for nettet, og har rigget organisasjonen deretter. Det gir ikke alltid billigst pris, men vi opplever at totalpakken kundene våre får er svært konkurransedyktig over tid.

Banksjefen, som har lånt ut cirka 2,5 milliarder kroner i samlede boliglån, mener dessuten at ikke alle er opptatt av å ha lav rente:

– Vi tror mange har annet å gjøre enn å jakte den banken som til enhver tid ligger øverst på rentebarometeret. Det blir litt som å lete etter skatten under regnbuen. Vi er til for de som ønsker å ha en de kan stikke innom for en kaffe og et godt råd på veien når livet treffer.

Les også: I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

Boligkreditt og OBOS-banken har billigst boliglån

Rentene i Fornebu Sparebank står i sterk kontrast til det du kan få hos Sparebanken Øst sitt lavpriskonsept Boligkreditt.no, hvor de beste rentene nå ligger på under to-tallet, ifølge Finansportalen.

Det forutsetter imidlertid en belåning på under halvparten av boligverdien. Men også innenfor 60 prosent belåning ligger renten på respektable 2,05 prosent.

– Boligkreditt.no er et selvbetjent konsept hvor vi kun har et produkt; nemlig boliglån. Dette gjør at vi har lave kostnader og dermed kan ha så lave priser, sier avdelingsbanksjef Siri Olsen i Boligkreditt til Pengenytt.

Av konkurransehensyn vil hun ikke opplyse hvor mange kunder banken har, men hun kan fortelle at de er fra hele landet.

Ved høyere belåning, det vil si innenfor 70 og 80 prosent av boligverdien, kommer OBOS-banken best ut med en rente på 2,13 prosent.

Artikkelen fortsetter under tabellen.

Disse bankene tilbyr de laveste boliglånsrentene per august 2018. Det er forutsatt følgende: Boligverdi på 5 millioner kroner, 40 års alder på lånetaker og 30 års nedbetalingstid. Utvalget består kun av boliglån hvor Finansportalen kan gå god for at alle kostnader er inkludert i den effektive renten. Noen banker, for eksempel Handelsbanken, vil ikke oppgi veiledende priser. Banken har tidligere opplyst at de kun gjør individuelle vurderinger. Kilde: Finansportalen

Kan være titusenvis av kroner å spare på å skifte bank

Renten i OBOS-Banken er 1,82 prosentpoeng lavere enn for et sammenlignbart lån i Fornebu Sparebank.

Hvis du har et lån på for eksempel tre millioner kroner, utgjør forskjellen hele 42.042 kroner i året etter skatt.

Det er en høy pris å betale for det Fornebu Sparebank kaller «personlig rådgivning og høy grad av menneskelig kontakt».

For hvert halve prosentpoeng du kutter renten på et lån på tre millioner kroner, er besparelsen 11.550 kroner etter skatt.

Har du seks millioner kroner i boliglån, er besparelsen det dobbelte (23.100 kr) for hvert halve prosentpoeng.

Les også: Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

1,4 millioner kunder oppgir at det kan være aktuelt å bytte bank

Kantar TNS gjennomfører årlig en undersøkelse innenfor markedene bank og skadeforsikring, og den kalles Forbruker- og finanstrender (tidligere Norsk finansbarometer og Dagligbankundersøkelsen).

I årets undersøkelse oppga syv prosent at de har byttet boliglånsbank det siste året.

I tillegg er det 14 prosent av boliglånskundene som i løpet av det siste året har reforhandlet renten i sin nåværende bank og 34 prosent, eller rundt 1,4 millioner kunder, som sier at det kanskje kan være aktuelt å bytte bank i løpet av de kommende tre årene.

Forbruker- og finanstrender omfatter rundt 2200 intervjuer gjennomført blant befolkningen på 18 år og eldre.

I tillegg til Finansportalen kan du også bruke Penger.no sin refinansieringskalkulator for å sjekke om du bør refinansiere ditt boliglån (annonselenke).

Penger.no er en tjeneste fra FINN.no som hjelper deg med å sammenligne lånetilbud fra en rekke banker.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Har du solgt en arvet bolig? Ikke glem dette fradraget

Disse to triksene kan spare deg for tusenlapper i boliglånsrenter

Økonomiprofessor vil ha slutt på at lånerenter kan trekkes fra på skatten

Kraftig verdiøkning på ferieboliger i Tyrkia smuldrer nå bort for flere tusen nordmenn

Foreslår å heve pliktdelsarven betydelig i ny arvelov

I disse bankene får du best sparerente nå