I dag følger Nordea og DNB etter og kutter rentene

Både Nordea og DNB kutter nå rentene. Foto: Wille Öhgren/ Wikimedia

Etter at Norges Bank kuttet renten til null i går, varslet flere banker at de setter ned rentene på sine boliglån og innskudd. I dag kommer storbankene etter.

I går kuttet Norges Bank styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, slik at den nå står i null. I timene som fulgte varslet flere banker at de setter ned boliglånsrentene som følge av dette.

I dag varsler Nordea at rentesatsen på flytende boliglån senkes med inntil 0,40 prosentpoeng.

Med reduksjonen som ble iverksatt i april, har rentene på boliglån totalt blitt kuttet med inntil 1,25 prosentpoeng.

– Norges Bank har varslet at styringsrenten senkes til null for første gang i historien. Samtidig har prisen på penger i markedet falt over noe tid, og det gir oss anledning til å følge opp og senke rentene ut til våre kunder, sier leder for personmarkedet i Nordea Norge, Randi Marjamaa i en pressemelding.

Annonse:


Beste veiledende listepris på boliglånsrente blir etter justeringen 1,55 prosent for Grønne lån.

Også renter på innskudd senkes med inntil 0,40 prosentpoeng.

– Vi har opplevd et kraftig fall i rentene på kort tid, som reflekterer den veldig spesielle situasjonen vi er inne i. Mange har hatt behov for hjelp og støtte, og vi har jobbet tett og avholdt onlinemøter med mange av våre kunder. Lavere renter og mulighet for avdragsfrihet har bidratt til å lette situasjonen der folk har fått press på økonomien, sier Marjamaa.

Nye satser for flytende renter for eksisterende lån vil gjelde fra 28. mai.

Les også: Dette avgjør om det er lønnsomt å ta ut alderspensjon fra fylte 62 år eller ikke

DNB fulgte opp rett etterpå

Like etter at Nordea varslet sine rentekutt, skriver DNB i en børsmelding at banken setter ned renten på boliglån med inntil 0,40 prosentpoeng.

– I løpet av de siste ukene har prisen på penger falt, som følge av utviklingen i markedet og usikkerheten i norsk økonomi. Vi skal være en trygg samarbeidspartner for kundene våre og tilby konkurransedyktige priser. Derfor reduserer vi nå renten for boliglån med inntil 0,40 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder, sier leder for personmarkedet i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, i meldingen.

– DNB er en av Europas mest solide banker, og vi har en viktig samfunnsrolle i å bidra til å holde hjulene i norsk økonomi i gang. I løpet av de siste åtte ukene har vi hjulpet tusenvis av kunder med alt fra avdragsfrihet til mellomfinansiering, og det skal vi fortsette med i tiden fremover. Banken er fortsatt åpen som før, og det har ikke blitt vanskeligere for norske forbrukere å få lån i DNB, som følge av koronasituasjonen, sier hun.

Renteendringen for eksisterende boliglån trer i kraft fra 25. mai. Bankens nye priser vil gjelde nye boliglån fra 11.mai.

Tidligere i dag har både Sparebank 1 Midt-Norge og Sandnes Sparebank varslet rentekutt.

Mens førstnevnte setter ned renten på boliglån med inntil 0,40 prosentpoeng, kutter Sandnes Sparebank renten med inntil 0,25 prosentpoeng, begge gjeldende fra 25. mai.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Bank mener selvforsikring kan være et godt alternativ til fastrente på boliglånet

I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

Historisk svak krone kan få store konsekvenser for fondssparere

Slik oppretter du en gyldig og dekkende fremtidsfullmakt

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav