Coop og Posten tilbyr nå hjemlevering av dagligvarer

Coop og Posten skal nå samarbeide om å tilby online bestilling av dagligvarer og utkjøring til kunder i forbindelse med koronakrisen. Foto: Espen Solli.

Coop gjør det nå mulig å netthandle dagligvarer og få dem levert hjem med Posten. Betingelsene er at du handler varer for minimum for 800 kroner og betaler frakt på 99 kroner.

– Tiden vi er inne i viser det samfunnsansvaret som hviler på en organisasjon som vår. Vi ser det som vår plikt å sørge for en trygg og god tilgang på dagligvarer i denne usikre perioden. Derfor gjør vi det nå mulig å få levert dagligvarer på døra for de som trenger det mest, herunder eldre, syke og de som befinner seg i karantene, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge, i en pressemelding.

Coop er en del av den nasjonale matvareberedskapen og har et spesielt samfunnsansvar for å hjelpe alle dem som nå er forhindret fra å handle dagligvarer slik de pleier.

Etter stor etterspørsel fra kunder, medeiere og ansatte rundt om i landet, har Coop på rekordtid satt opp en bestillingsløsning på sine nettsider Coop.no.

Gjennom en samarbeidsavtale med Posten kan de som trenger det bestille levering hjem på døra og få varene levert av Posten.

– Vi står alle midt i en ekstraordinær situasjon, og vi ønsker å hjelpe de som må holde seg hjemme. Derfor har vi jobbet knallhardt for å raskest mulig kunne lansere en enkel bestillingsløsning for våre kunder. Den vil i tiden fremover være under kontinuerlig utvikling når det gjelder brukervennlighet, vareutvalg og betalings- og leveringsløsninger, sier Stokke.

Du må handle varer for minst 800 kroner for å kunne sende inn en bestilling, og fraktkostnadene er 99 kroner.

Selv om tilbudet først og fremst er tiltenkt syke, eldre og andre som har behov kan få mat levert på døren, er dette er et tilbud som alle kan bruke.

– Ja, vi kan jo ikke regulere hvem som bruker det, men det er tiltenkt de som trenger det, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis Friis til E24, og legger til at nettløsningen i første omgang er tiltenkt frem til når krisen er over, og at man da vil evaluere hva som skjer videre.

Les også: Vær oppmerksom på lurepriser i dagligvarebutikken

Annonse:


Løsningen blir snart tilgjengelig over hele landet

Postbud Heidi Solstad Bakken er klar for å levere dagligvarer fra Coop. Butikksjef ved Coop Mega Harbitz Torg, Birgitte Ingvaldsen Myhr, har testet ut løsningen. Foto: Espen Solli

– Både Posten og Coop har viktige samfunnsoppgaver i den situasjonen Norge nå står i. Vi er glade for at Posten er valgt som distribusjonspartner når Coop åpner for bestilling av matvarer på nett som kan leveres hjem på døren, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge, i meldingen.

– Det ligger spennende muligheter med løsningen og vi er klare for å levere varer hjem til folk. Vi har lenge sett økt etterspørsel etter hjemlevering av varer, og dette har nå eksplodert. Denne løsningen er den første i sitt slag som muliggjør hjemlevering av dagligvarer over hele landet, legger hun til.

Løsningen har vært testet i Oslo-området, og nylig ble den også tilgjengelig i Stavanger og deler av Vestlandet. Løsningen vil etterhvert være tilgjengelig for Coops kunder i hele landet.

– Vi er stolte over å etablere en trygg og god løsning på så kort tid. Vi håper at dette er en tjeneste som vil bli verdsatt av kundene og som letter deres hverdag i en utfordrende tid, sier konsernsjefen i Coop Norge.

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag rundt 1250 dagligvarebutikker innenfor kjedekonseptene Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette må gifte, samboere og småbarnsforeldre sjekke i skattemeldingen

Ny rapport: Mangelfulle maler for fremtidsfullmakt gir falsk trygghet

Nå kan du få boliglån med effektiv rente på 1,68 prosent

Seks grunner til at du ikke bør nedbetale studielånet raskere enn du må

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav