Enova utsetter endringer i støttetilbudet til boligeiere

Enova har tidligere varslet at støtten til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles 1. april, samt at flere andre støttesatser reduseres samtidig. På grunn av koronasituasjonen har Enova nå valgt å utsette disse endringene til 1. juli. Bildet viser en luft-vann-varmepumpe. Foto: Enova

På grunn av koronasituasjonen har Enova valgt å utsette tidligere varslet avviklinger og reduksjoner i støtteordningene, som etter planen skulle skje 1. april.

Enova har tidligere varslet at støtten til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles 1. april og at flere andre støttesatser reduseres samtidig.

Disse endringene blir nå utsatt til 1. juli, skriver Enova i en pressemelding.

– Vi har mottatt flere henvendelser fra boligeiere som på grunn av forsinkelser av leveranser av utstyr, eller permitteringer av håndverkere som har kommet som en følge av koronaviruset, nå ikke kommer i mål som planlagt innen fristen 1.april. Vi ønsker ikke at disse skal bli skadelidende og utsetter derfor denne fristen med tre måneder, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova i meldingen.

Følgende justeringer er nå utsatt:

  • Støtte til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon reduseres med 5000 kroner
  • Støtten til solceller reduseres med 2500 kroner
  • Støtten til solfangere reduseres med 5000 kroner

Les også: Nytt støttetilbud fra Enova: Kjøp elvarebil og få opptil 50.000 kroner

Annonse:


Energitiltak som klarer seg med redusert eller uten støtte

Bakgrunnen for at disse justeringene kommer er som tidligere kommunisert en positiv markedsutvikling for disse tiltakene.

– Hovedhensikten med Enovatilskuddet er å gi nødvendig starthjelp til gode og energieffektive løsninger som trenger et lite puff for å etablere seg i markedet. En viktig del av jobben vår er å vurdere når disse teknologiene kan klare seg i markedet med mindre hjelp og når de kan stå helt på egne bein, sa markedssjef Gunnel Fottland i Enova i en pressemelding som ble sendt ut i september i fjor.

– Nå tilsier markedsutviklingen at vi kan avvikle den økonomiske støtten til enkelte teknologier og justere støttesatsene for andre tiltak, la han til.

I tillegg til å utsette de varslede justeringene av støttetilbudet, forlenger Enova også fristen for gjennomføring av tiltak.

Inntil i dag må tiltaket være ferdigstilt,og all fakturadokumentasjon være datert i løpet av de siste 18 månedene før søknadsdato. Fra og med 24. mars utvides denne perioden til 20 måneder.

Dette gjelder frem til 1. juli og for alle de 13 tiltakene som støttes gjennom Enovatilskuddet.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Boligselger må trolig punge ut 100.000 kroner etter å ha oppgitt for lavt strømforbruk

Ny rapport: Elektrifisering kan spare hver husholdning for 8000 kroner i året

Fra 1. januar kom det nye regler for utleie av boliger i borettslag og sameier

Nå kan du få boliglån med automatiske rentekutt etter hvert som lånet nedbetales

Strømekspert om ny strømavtale til Coop-medlemmer: – Nesten for god til å være sann