Nå kan du få boliglån med automatiske rentekutt etterhvert som lånet nedbetales

Nyetablerte Bulder Bank tilbyr boliglån med automatiske rentekutt. Foto: Bulder Bank

Nyetablerte Bulder Bank skal rappe etablerte boliglånskunder fra storbankene, og det skal den gjøre ved å tilby deg boliglån som automatisk blir billigere jo mindre lånet blir.

Nå har det dukket opp en ny utfordrer i det norske boliglånsmarkedet, og navnet er Bulder Bank.

– Norges beste boliglån, kun på mobilen. Og en bank du slipper å passe på, oppsummerer banksjef Torvald Kvamme i en pressemelding.

Banken, som opererer under Sparebanken Vest sin bankkonsesjon, har som mål å ta kunder fra de aller største bankene i landet, deriblant DNB og Nordea.

Det skal den gjøre ved å tilby lav rente, kombinert med automatisk rentekutt.

Annonse:


Les også: I høst får vi ny 1000-kronerseddel

Ønsker å redefinere boliglån

Slik fungerer det: Har du et lån innenfor 75 prosent belåning i dag, kan du flytte det til Bulder Bank og få en effektiv rente på 2,94 prosent (per 31.10.19). Når lånet utgjør mindre enn 70 prosent av boligens verdi, settes renten automatisk ned til 2,89 prosent. Sånn fortsetter det til lånet utgjør mindre enn halvparten av boligens verdi.

– Vi blir den eneste boliglånsaktøren som automatisk setter ned renten din etter hvert som boligen stiger i verdi, eller du betaler ned på boligen. Det kombinerer vi med en av markedets beste renter, sier Kvamme.

Akkurat det, å automatisk nedjustere renten, er det ingen andre aktører som gjør, ifølge den nye utfordreren. Verken i Norge eller i utlandet.

– Vi liker å si at vi er i ferd med å redefinere boliglån. I praksis går renten automatisk ned etterhvert som lånet blir mindre, verdien på huset høyere og sikkerheten bedre. Alt dette skjer uten at kunden trenger å mase på banken. Slik flytter vi makt fra bank til kunde. Du slipper rett og slett å passe på oss, sier Kvamme, og legger til:

– Undersøkelser viser at nordmenn flest stoler på banken sin. Bortsett fra på en ting: Boliglånsrenten.

Les også: Disse bankene har de mest (og minst) fornøyde kundene

Et spisset tilbud til de etablerte

Bulder Bank har ingen filialer og ingen nettbank. 

Banken er kun på mobilen, og tilbyr kun lån innenfor 75 prosent finansiering.

Der de største bankene i markedet tilbyr noe til nesten alle, har Bulder Bank altså spisset tilbudet sitt.

– Vi skal nå menneskene som er selvbetjente og som både forventer og liker at alt skjer på mobilen. Det er gjerne også folk som liker å se at det etablerte blir utfordret, og som har sett seg lei av å måtte mase på banken og tenker det er unødvendig at de må mase på «skuffetilbud», sier sjefen i Bulder Bank.

På spørsmål om hvorfor ingen har gjort dette tidligere, svarer han følgende:

– Det er rett og slett fordi det blir for dyrt for dem. For de store aktørene vil det koste mangfoldige millioner å gjøre det samme. Vi kan gjøre dette fordi vi starter med en helt ny boliglånsportefølje, fordi vi lager én app, og slipper å forvalte filialer eller dyr teknisk infrastruktur. Vi trenger ikke å bruke verken energi eller penger på filialer, brevgiro, kontanthåndtering og bankremisser.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav

Uvanlig situasjon i rentemarkedet kan gi gunstige fastrenter fremover

I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

Disse to triksene kan spare deg for tusenlapper i boliglånsrenter

Dette skjer om du overfører penger til feil konto