Aksjefond i Skagen og Delphi får nye forvaltere

Forvalterne Øyvind Fjell (f.v.), Håkon H. Sætre, Geir Tjetland og Ole Søeberg har alle fått seg ny jobb. Foto: Delphi og Skagen 

Skagen har ansatt Øyvind Fjell som ny porteføljeforvalter til aksjefondet Skagen Vekst, etter at både Ole Søeberg og Geir Tjetland har valgt å slutte. Håkon H. Sætre tar over forvaltningen etter Fjell i Delphi Nordic.

– Vår forpliktelse til våre kunder er å sikre de beste talentene til å forvalte investeringene deres. Derfor er jeg veldig glad for å ønske Øyvind Fjell velkommen til Skagen Vekst. Han blir et svært godt tilskudd til forvalterteamet, sier Alexandra Morris, investeringsdirektør i Skagen, til egne nettsider.

Ole Søeberg slutter 1. april for å utføre investeringsrelaterte oppgaver i København. Geir Tjetland fortsetter til 1. juli, og vil deretter forvalte egne penger.

Øyvind Fjell har over ti års erfaring fra forvaltning av nordiske aksjer og har oppnådd svært gode resultater for kundene i Delphi. Han starter i fondet 1. juli, og skal jobbe sammen med Alexander Stensrud, som fortsetter som forvalter av fondet.

– Det har vært en spennende og lærerik reise å være med å bygge opp forvaltningskapitalen i Delphi Nordic. Jeg har blandede følelser knyttet til det å gå videre, vemodig i forhold til å forlate en sterk fondsmerkevare med gode og kunnskapsrike kollegaer, men også oppløftet i forhold til å ta fatt på nye utfordringer og et nytt mandat. Etter å ha jobbet nært sammen med Håkon (H. Sætre, red.anm.) i mange år, er jeg trygg på at Delphi Nordic føres videre på en best mulig måte, sier Øyvind Fjell til egne nettsider.

Les også: Dette er fondsbransjens argumenter for å legge ned fond

Flere forlater Skagen

I tillegg til at både Søeberg og Tjetland har valgt å levere sin oppsigelse i Skagen, så forsvinner også porteføljeforvalterne Erik Landgraff i Skagen Kon-Tiki og Harald Haukås i Skagen m2 ut dørene fra forvaltningsselskapet den 1. april. 

Mens Landgraff skal starte i et Hong Kong-basert hedgefond, så skal Haukås begynne i en deltidsstilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg vil også takke Ole, Geir, Harald og Erik for deres verdifulle innsats for Skagen over flere år, kommenterer Morris.

Kon-Tiki skal fortsatt forvaltes av hovedforvalter Knut Harald Nilsson, samt porteføljeforvalterne Kristoffer Stensrud og Cathrine Gether. Skagen opplyser dessuten at de skal erstatte Landgraff med en annen seniorforvalter, og at det vil bli annonsert senere. 

Fondet m2, som investerer i eiendomsselskaper, skal fortsatt forvaltes av Michael Gobitschek. Han har vært en del av teamet i fondet siden oppstart.

Les også: Flere privatpersoner eier aksjer på Oslo Børs

Omrokkeringer også i Delphi

Som nevnt tar Håkon Hovengen Sætre over forvaltningen av Delphi Nordic etter Øyvind Fjell. Det skjedde allerede i går.

Selskapet lover at den samme metodikken som har vært gjeldende siden oppstart skal videreføres.

– Vi takker Øyvind for solid innsats i årene han har jobbet i Delphi Fondene. Vi skulle gjerne sett at han ble værende. Samtidig er fondet i trygge hender med Håkon ved roret. Håkon har lang erfaring etter å ha forvaltet Delphi Norge i over ni år, og forvaltet Delphi Kombinasjon sammen med Øyvind Fjell de siste fire årene, sier Jan Erik Saugestad, administrerende direktør i Storebrand Asset Management.

Håkon H. Sætre tok over forvaltningen av Delphi Norge i desember 2007, og kan vise til solid meravkastning siste ett, tre, fem og ti år. Han har også ansvaret for rentedelen i kombinasjonsfondet Delphi Kombinasjon.

Med bakgrunn i resultatene, ble han nylig nominert til Morningstar Fund Awards 2017. I tillegg har analysebyrået Citywire tildelt Sætre en høythengende dobbel A-rating.

– Jeg ser frem til å ta fatt på utfordringen med å føre Delphi Nordic videre. Historien har vist at Norden er en attraktiv investeringsregion som passer Delphi-metoden meget godt. Arbeidsmetodikken vil være den samme, men det blir spennende å jobbe med et bredere investeringsunivers, sier Sætre.

Prosessen med å ansette ny hovedforvalter for Delphi Norge skal være igangsatt.

Les også: Skattekalender for 2017: Her er alle de viktigste datoene

Les også: Historisk svak krone: Har ditt aksjefond valutasikring?

Les også: Dette er kombinasjonsfondene som tar mest og minst betalt for aksjeforvaltningen


Noen fakta:

  • Skagen Vekst har en forvaltningskapital på 7,5 milliarder kroner. Fondet har totalt 73.350 kundeforhold.
  • Delphi Nordic har en forvaltningskapital på 6,6 milliarder kroner. Fondet har totalt 3485 kundeforhold.

Kilde: Verdipapirfondenes Forening (VFF)