Vinmonopolet oppfordrer deg til å gjøre juleinnkjøpene i november hvis du vil unngå lange køer

Sjef for Vinmonopolet, Elisabeth Hunter (innfelt), oppfordrer alle til å planlegge årets juleinnkjøp. Bildet viser Vinmonopolet Amfi Leirvik på Stord. Foto: Wolfmann/ Wikimedia commons. Foto innfelt: Kristine Sanne/ Vinmonopolet

Vinmonopolet forventer et historisk høyt salg i butikkene før jul i år. Ettersom det blir et begrenset antall kunder som slipper inn samtidig, kan det bli lange køer.

– Vi går mot tidens julehandel på Vinmonopolet. Av hensyn til smittevern er vår klare oppfordring at årets julehandel bør tas i løpet av november, aller helst på formiddagen og på en dag tidlig i uken, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter i en pressemelding.

2020 blir et historisk år for Vinmonopolet. Antakelig vil det bli solgt rundt 115 millioner liter i løpet av året, mot 82,6 millioner liter i 2019, noe som utgjør en vekst på rundt 40 prosent.

Årsaken er stengte grenser mot Sverige, tilnærmet full stopp i taxfreehandelen og betydelig redusert skjenking som følge av myndighetenes koronatiltak.

Annonse:


– Normalt er desembermåned nesten dobbelt så stor som en vanlig måned. I desember i år forventer vi et salg rundt 15 millioner liter fordelt på fem millioner kundebesøk, tidenes største enkeltmåned og en rekord som trolig blir stående lenge, sier Hunter.

Les også: Ny analyse viser at nesten hver fjerde boligeier selger med tap

Mange med hjemmekontor kan handle på dagtid

Av hensyn til smittevern og for å unngå lange køer oppfordrer Vinmonopolet sine kunder til å planlegge årets julehandel. Det aller beste er om mange legger årets julehandel til en dag i november.

Størst sjanse for å unngå kø har du om du gjør innkjøpene dine på formiddagen en dag relativt tidlig i uka. På fredager og lørdager må man regne med kø utenfor de fleste polene landet rundt.

– Både varemengden og kundemassen er fullt ut håndterlig for oss, men ikke om alle kommer siste uka før jul. Nordmenn opptrådte ekstremt rasjonelt i mars og april. Da flyttet mange innkjøpene fra ettermiddagen til formiddagen, og fra slutten av uka til begynnelsen av uka. Til jul ønsker vi at folk gjør det samme, noe vi tror er realistisk, særlig med tanke på alle de hundretusenvis som nå har hjemmekontor og derfor lever mer fleksible liv i år enn i fjor, sier Hunter.

Et annet råd er også å gjøre seg ferdig med julehandelen før 15. desember. Etter denne dagen kommer det antakelig til å være historisk trøkk i Vinmonopolbutikkene landet rundt.

– Årets julehandel skal selvsagt gjennomføres på en smittvernsforsvarlig måte. Meteren er hellig og viktigere enn noensinne. Vi kommer derfor ikke til å ha for mange kunder inne i butikkene samtidig. Handler man etter 15. desember eller på fredager eller lørdager må man derfor regne med lange køer utenfor Vinmonopolets butikker, avslutter Hunter.


Vinmonopolets tips til en køfri julehandel:

1. Planlegg innkjøpene
2. Handle på formiddagen
3. Velg en dag tidlig i uken
4. Handle alene
5. Gjør innkjøpene i november og i hvert fall før 15. desember
6. Eller bestill varene på vinmonopolet.no før 7. desember.


Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nå er det avgjort: Egen pensjonskonto innføres fra 1. januar 2021

Mange mister nå store summer oppspart i fordelsprogrammene til SAS og Norwegian

Fra nyttår må alle beboere i borettslag og sameier være med å betale for elbilladere

Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet

Nå vil Ikea betale deg inntil 50 prosent for dine brukte møbler