Skal etablere ny nasjonal bank, som kun blir tilgjengelig på mobiltelefonen

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest skal utfordre bankmarkedet med en helt ny nasjonal bank, som kun vil være tilgjengelig på mobiltelefonen. Foto: SPV

Sparebanken Vest skal utfordre bankmarkedet med en helt ny nasjonal bank, som kun vil være tilgjengelig på mobiltelefonen.

Annonse:


Banken skal være den første som kombinerer suverene nye brukeropplevelser med lån og tradisjonelle banktjenester, opplyser den selv i en pressemelding.

– Den nye banken skal bli neste generasjons mobilbank. Vi har et unikt utgangspunkt med det som er kåret til Norges beste mobilbank og sannsynligvis landets beste teknologimiljø innen brukeropplevelser, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest, i meldingen.

De tradisjonelle bankene har snakket mye om Apple og Facebook sine inntog i bankverdenen, men også mindre utfordrere satser tungt på mobilteknologi.

– Ambisjonen er å flytte det norske markedet i en helt ny retning. Den nye banken skal være grensesprengende i å løse folks dagligdagse finansielle utfordringer med gode tips og råd, samtidig som vi skal tilby boliglån og andre tradisjonelle banktjenester, sier Kjerpeseth.

Banken vil være organisert som en egen enhet i Sparebanken Vest. Det vil bidra til raskere implementering av nye løsninger for kundene.

Les også: Denne banksjefen kan gi deg den laveste boliglånsrenten nå

Bygger videre på suksess

Ifølge banken vil kundene ha heldigitale og selvbetjente løsninger, og tidligere har brukerne rangert Sparebanken Vest sin mobilbank til Norges beste mobilbank fem år på rad i Google Play og App Store.

– Vi bygger videre på en kjempesuksess. Vi har allerede tatt steget nasjonalt med lanseringen av nye tjenester som Buffer og Folio for bedriftsmarkedet, og med den nye banken etablerer vi oss for alvor på den nasjonale arenaen. Nå skal vi ut og treffe nye målgrupper med et konsept som vi ikke tilbyr i dag, sier Kjerpeseth.

Ambisjonen er at den nye banken skal lanseres i løpet av første halvår 2019.

– Dette er en unik mulighet til å høste nasjonalt på vår regionale IT-satsning. Det betyr at investeringskostnadene er relativt begrenset. I tillegg vil dette grepet gjøre at utlånsporteføljen vår blir mindre sårbar for regionale tilbakeslag, forteller Kjerpeseth.

I tillegg vil lave etableringskostnader, vil gi den nye banken ha få ansatte og derfor betydelig lavere driftskostnader enn de tradisjonelle nasjonale bankene.

Sparebanken Vest har i dag 275.000 personkunder og 11.000 bedriftskunder i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Nye krav til bankene skal sikre oss kontanter i krisesituasjoner

I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

I disse bankene får du best sparerente nå

Disse to triksene kan spare deg for tusenlapper i boliglånsrenter