Oppussingsobjektet i London på 26 kvm selges for 6,25 millioner kroner

Slik ser fasaden på oppussingsobjektet ut. Foto: Douglas & Gordon

Du synes kanskje boligprisene i Norge er høye? I London må du ut med 600.000 pund, eller 6,25 millioner kroner, for et slitent oppussingsobjekt på 26 kvadratmeter.

Ett av Londons minste hus har blitt lagt for salg i Britten Street i Kensington/ Chelsea, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Boligen er på kun 26 kvadratmeter og trenger full renovering, men likevel satser eiendomsmegleren fra Douglas & Gordon å oppnå en kvadratmeterpris på over 240.000 kroner.

Til sammenligning er gjennomsnittlig kvadratmeterpris på boliger i Chelsea på ca 200.000 kroner.

Les også: Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Det er liten tvil om at det trengs en betydelig oppgradering innvendig. Bildet viser inngangspartiet/ stuen og kjøkkenet. Foto: Douglas & Gordon.

– En unik mulighet

Ed McCulloch, salgssjef til Douglas & Gordon, skriver følgende i en epost til Pengenytt om hvem som er den typiske kjøper av slike hus:

– Det vil passe en kjøper som ønsker plassen, uten at han/hun må betale like høye driftskostnader som for en leilighet. Det kan være en førstegangskjøper eller en som ønsker å bruke stedet av og til.

McCulloch tror det blir enkelt å selge til ønsket pris.

– Vi har hatt et stort antall henvendelser fra folk som har vist interesse for huset, og det har bare vært ute på markedet i én uke. Folk er ute etter objekter som setter i gang fantasien, skriver han, og legger til:

– Når boligen er pusset opp, er det ikke utenkelig om noen betaler én million pund (10,42 millioner koner, red.anm.) for den. Boligen er unik.

Les også: Frykter flere branner med nye strømmålere

Hver av disse kvadratmetrene koster drøye 240.000 kroner. Bildet viser soverommet i andre etasje. Foto: Douglas and Gordon.

Les også: Dette må til for å gjøre om en fritidsbolig til bolig

Les også: Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Les også: Her er grafen som viser utviklingen i gjennomsnittlig kjøpesum per bolig i Norge