Fra juni vil Obos selge deg leiligheter til rabatterte priser

OBOS vil gjøre det lettere for flere å komme inn i boligmarkedet, og har derfor lansert konseptet OBOS Bostart. Illustrasjon: LPO Arkitekter/ BLÅR

Obos lanserer nå et nytt konsept hvor du kan få kjøpe leiligheter til rundt 15 prosent rabatt. Til gjengjeld stilles det selvsagt noen forutsetninger.

Stadig høyere boligpriser gjør det vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet.

Det vil Obos gjøre noe med når de nå lanserer et helt unikt prøvekonsept på Ulven i Oslo. Det har nemlig til hensikt å gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet og dermed redusere det voksende klasseskillet i boligmarkedet, ifølge en pressemelding.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

– Obos Bostart er et helt unikt pilotprosjekt og et ærlig forsøk på å hjelpe flere inn på boligmarkedet. Det skal bidra til å oppfylle vårt formål om å skaffe flere medlemmer en god bolig, uttaler konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i meldingen.

Konseptet går kort og godt ut på at du kan velge mellom to prisalternativer når de første 141 leilighetene i Ulvenparken borettslag legges ut for salg fra medio juni: Enten ordinær pris eller en rabattert pris gjennom Obos Bostart.

Prisene i Obos Bostart ligger typisk 10-15 prosent under ordinær pris, noe som fort utgjør mange hundre tusen kroner i rabatt.

Som du sikkert skjønner, er dette tilbudet ikke helt uten restriksjoner.

Les også: I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

Obos stiller to krav om du kjøper gjennom Bostart

Den første forutsetningen for at du skal få kjøpe leilighet til rabattert pris, er at du må gi Obos retten til å kjøpe den tilbake den dagen du ønsker å kvitte deg med den.

Denne tilbakekjøpsretten blir tinglyst for å motvirke spekulasjon.

Annonse:


Den andre forutsetningen er at salgsprisen da skal settes lik kjøpsprisen, justert for den generelle prisveksten på leiligheter i Oslo. Her blir da boligprisindeksen til Eiendom Norge benyttet.

Du får med andre ord en verdistigning på din leilighet som er prosentvis den samme som for gjennomsnittet av alle leiligheter i Oslo, verken mer eller mindre.

Det innebærer dessuten at du ikke får tilbake penger for eventuell oppgradering av leiligheten underveis, som for eksempel oppussing av kjøkken eller bad. Samtidig faller heller ikke verdien som følge av slitasje.

Dette for å redusere skjønnselementet til et minimum, ifølge boligbyggelaget.

Les også: Regjeringen vil forsterke tiltakene mot boligspekulasjon

Kan komme flere prosjekter med tilsvarende konsept

Kjøpere som ønsker å kjøpe leilighetene uten de begrensningene som ligger i Bostart, kan fritt velge å kjøpe til ordinær pris.

– Også her har vi lagt vekt på å redusere terskelen inn i boligmarkedet. I Ulvenparken borettslag er nemlig de første leilighetene i utgangspunktet priset rundt 20 prosent lavere enn boliger i tilsvarende nye prosjekter i området, sier Kjørberg Siraj, og utdyper:

– Dette er blitt mulig takket være gunstig tomtepris, innovativ og grundig planlegging og tett samarbeid mellom de ulike aktørene, som arkitekt, entreprenør og rådgivere.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for leilighetene vil ligge på 60.384 kroner/kvm med ordinær pris og 51.326 kroner/kvm med Bostart-pris.

– Sammen med OBOS Bostart gir dette en sjelden mulighet til å skaffe seg en gunstig inngangsbillett til boligmarkedet i Oslo, avslutter Obos-sjefen.

Konseptet som kalles Bostart vil i første omgang gjelde de 141 leilighetene på Ulven, men dersom ordningen blir en suksess vil den kunne tas i bruk også på andre nye prosjekter, ifølge Obos.

Priseksempler på leiligheter med ordinær pris og med Obos Bostart-pris:

Prisene gjelder gjennomsnittsleiligheter. Det vil si at det finnes billigere/ dyrere leiligheter av hver type også. Kilde: OBOS

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no

Bankene rapporterer om kraftig vekst i etterspørselen etter fastrentelån

– Boligeiere går glipp av flere hundre millioner kroner i året

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Trær på naboeiendommen – Hvilke regler gjelder?

Så lenge får du brukt de gamle sedlene