Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Illustrasjonsbilde: Pixabay

En pensjonist fra Aurskog i Akershus krevde fradrag for eiendomsskatten på selvangivelsen. Da han nå nylig mottok skatteoppgjøret, oppdaget han at det gikk gjennom.

Det var gjennom et leserinnlegg i Indre Akershus Blad at saken først ble kjent.

– Nå kan jeg berette til alle som betaler eiendomsskatt, at den skatten selvfølgelig kan trekkes fra i det ordinære oppgjøret, skrev forfatteren til avisen, ifølge Hegnar.no.

Mannen, som i utgangspunktet hadde en enkel selvangivelse, valgte i år å føre opp fradrag for eiendomsskatten han betalte til kommunen i fjor. Begrunnelsen for det var at han mente det var dobbeltbeskatning.

I og med at fradraget ikke ble korrigert av skattemyndighetene, mente pensjonisten at han hadde vunnet sin prinsippsak.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Annonse:


–Fanger ikke alltid opp feilaktige fradrag

– Vi kontrollerer hvert år tusenvis av selvangivelser for å sikre at alle betaler riktig skatt, og betaler verken for mye eller for lite, sier Skatteetatens pressesjef Merete Bergeland Jebsen til Hegnar.no.

– Vi kontrollerer at skattytere har fått med seg det de skal ha av fradrag, at de skattlegges for de riktige inntektene, samt at de ikke får for mye fradrag. Dessverre skjer det at både skattyter gjør feil og at vi ikke fanger opp et feilaktig fradrag, legger hun til.

Skatteetaten kan imidlertid ikke kommentere enkeltsaker.

Les også: Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Eiendomsskatt er i utgangspunktet ikke fradragsberettiget

Redaktør i Skattebetaleren, Stig Flesland, opplyser til nettavisen at eiendomsskatt i utgangspunktet ikke er fradragsberettiget. Det finnes riktignok noen unntak:

– Leier du ut bolig/fritidsbolig, og har skattepliktige inntekter av leien, kan du få fradrag for betalt eiendomsskatt. I disse tilfellene er eiendomsskatten fradragsberettiget på lik linje med offentlige avgifter, vedlikehold og lignende kostnader knyttet til utleien og inntektene derfra, forklarer han.

Leserbrevforfatteren forteller imidlertid til Hegnar.no at han ikke leier ut eiendom, og at dette unntaket altså ikke gjelder ham. Flesland minner da om at Skatteetaten står fritt til å gå inn og rette opp feil i selvangivelsen i inntil ti år etter inntektsåret.

Les også: Ville ikke selge til ti prosent over prisantydning, forventet å få langt over 20

Les også: Nå får du betalt 21.300 kroner for hver million du har i boliglån