Om lag 90.000 får nå til sammen 260 millioner kroner for å betale høye strømregninger

Om lag 90.000 bostøttemottakere får nå ekstra utbetaling for å betale høye strømregninger. Foto: Husbanken

Stortinget har nylig bevilget 260 millioner kroner til en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne. Husbanken utbetaler pengene allerede før påske.

− Høye strømregninger kan bli en stor belastning for husholdninger med svak økonomi. Jeg er glad for at Husbanken nå gir effektiv hjelp til de aller mest vanskeligstilte, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en pressemelding.

Stortinget vedtok ekstrabevilgningen i februar, etter at strømprisene økte kraftig i vinter etter en periode med ganske lave strømpriser.

I dag sendte departementet tildelingsbrev til Husbanken, der de fikk i oppdrag å betale ut penger til bostøttemottakere som trenger hjelp til å betale høye strømregninger.

Saken fortsetter under annonsen:


Det er rundt 90.000 bostøttemottakere som vil få glede av dette, og Husbanken lover at pengene kommer frem allerede før påske.

− Vi vil utbetale disse midlene samtidig med den vanlige bostøtten for februar. Alle mottakerne vil få 2950 kroner mer, og de som er flere i husstanden, får 120 kroner i tillegg for hver ekstra person, forklarer Husbankens administrerende direktør Osmund Kaldheim i meldingen.

Også vinteren 2019 sørget Husbanken for en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne på bakgrunn av høye strømpriser, etter at Stortinget bevilget midlene.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette bruker du mest strøm på hjemme

Skattekalender for 2021: Her er de viktigste datoene

Strømekspert om ny strømavtale til Coop-medlemmer: – Nesten for god til å være sann

Boligselger må trolig punge ut 100.000 kroner etter å ha oppgitt for lavt strømforbruk

Ny analyse viser at nesten hver fjerde boligeier selger med tap