Nå kan du se hvor fulle togene er før du går ombord

Nå kan du se hvor fullt toget er, allerede før påstigning. Foto: Thor Erik Skarpen/ Bane NOR

Nå vises informasjon om hvor fulle togene togene til Vy er på skjermene på stasjonene, samt i to apper. Fyllingsgrad skal hjelpe de reisende med å velge togsett hvor det er ledige plasser.

I vinter testet Vy i samarbeid med Bane NOR en løsning hvor de kunne vise reisende hvor fulle togene var allerede før påstigning.

Dette skjedde ved at Vy kontinuerlig sendte data om togenes fyllingsgrad til Bane NORs kundeinformasjonssystem.

Nå melder Bane NOR at dette nå blir videreført til alle strekninger Vy kjører, bortsett fra på togene mellom Oslo og Bergen, hvor det er plassreservasjon.

Informasjonen er tilgjengelig for de reisende både på informasjonsskjermer på stasjonen, i NÅ-appen og i Vy-appen.

– Vi jobber stadig med å skape forbedringer for de reisende, og tilbakemeldingene vi har fått under testperioden har vært veldig positive, sier direktør for kunde- og trafikkinformasjon, Victor Hansen, i meldingen.

– Det er tydelig at vi sammen med Vy har greid å skape en forbedring som de reisende har satt pris på. Vi er glade for at denne informasjonen nå er tilgjengelig for passasjerene både på stasjonsskjermene og i appene, legger han til.

– Dette, og vår nye kartfunksjon som viser hvor toget ditt befinner seg, er etterlengtede funksjoner for pendlerne våre. Vi håper dette vil gi gode kundeopplevelser og bedre punktlighet, sier Kristin Kjøge Jansson, direktør for digitale kundetjenester i Vy.

Annonse:


Les også: Flere tusen husstander og bedrifter får nytt postnummer 1. oktober

Hjelper de reisende til å ta gode valg

Fyllingsgrad hjelper de reisende med å velge togsett hvor det er ledige plasser. Dette kan også bidra til å gjøre selve stasjonsoppholdene kortere, ved at de reisende enkelt kan se hvor på plattformen de må stå for å komme om bord i et togsett med sitteplass.

Dette betyr fargekodene:

  • Grønt togsett: Vanligvis mer enn 25 prosent ledige seter
  • Gult togsett: Vanligvis mellom 25 og 5 prosent ledige seter
  • Rødt togsett: Vanligvis færre enn 5 prosent ledige seter

– Det er utelukkende positivt at Vy deler disse dataene til bruk i app og på stasjonsskjermer. Spesielt nyttig vil dette være når vi nå står midt oppi en pandemisituasjon. Dette vil gjøre det enklere for de reisende å ta gode valg knyttet til sin reise, sier Hansen, og legger til:

– Målet vårt er å til slutt få på plass et system som gjør det mulig å vise hvor god plass det er i hver enkelt vogn, men det krever en del utvikling av teknologien om bord på toget. Inntil det er på plass er vi veldig fornøyde med at Vy og Bane NOR sammen kan tilby denne løsningen i første omgang.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nå skal bankenes robotrådgivere autoriseres, som de første i verden

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav

Nå kan du tjene flere tusen kroner risikofritt ved å ta opp lån og sette pengene i banken

Ny tjeneste skal oppdatere deg om status på veiprosjektene der du kjører

Vurderer du å lease bil? Her er syv typiske feller