Fotballstjerne betalte 45 prosent over takst for sliten halvpart i Trondheim

Etter en heftig budrunde ble halvparten til venstre i bildet til slutt solgt for 7,1 millioner kroner. FOTO: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Halvparten av en tomannsbolig fra tidlig på 60-tallet på Lade hadde en takst og prisantydning på 4,89 millioner kroner. Etter en ellevill budrunde ble oppussingsobjektet til slutt solgt for 7,10 millioner kroner.

– Totalt var det 124 personer som meldte sin interesse for eiendommen, sier Anton Kopreitan i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge til Pengenytt.

Megleren forteller at budrunden startet på 4,9 millioner kroner, men at neste bud var hele 600.000 kroner høyere. Salgsprisen endte til slutt 2,21 millioner kroner over takst og prisantydning.

– Det var seks budgivere med i budrunden og to var med opp til syv millioner kroner, forteller Kopreitan.

Eiendomsmegler Anton Kopreitan i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. FOTO: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Eiendomsmegler Anton Kopreitan. FOTO: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Det må nevnes at boligen har en særdeles god beliggenhet innerst i en blindvei og på et lite høydedrag. Fra eiendommen har man utsikt over Trondheimsfjorden (se eget fotogalleri av boligen nederst i saken).

Boligsalget, som skjedde i slutten av april i år, viser at det definitivt er selgers marked for tiden. I alle fall i utvalgte områder.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Ikke lokkepris

Er det ofte dere selger boliger så mye over prisantydning og takst?

– Vi har vært og er inne i et marked hvor boliger kan gå opp mot én million over antydning, men det hører med til sjeldenhetene at de går to millioner over antydning.

Mener du prisantydningen din var satt riktig, sett i ettertid?

– Det var flere meglere inne å vurderte eiendommen og alle vurderingene lå på rundt fem millioner. Med tanke på boligens tilstand så mener jeg at prisantydninger var riktig med bakgrunn for hva halvparter er omsatt for i området.

Eiendomsmegler Kopreitan opplyser at de la ut en tilsvarende bolig i samme gate rett etterpå. Den hadde en prisantydning på 4,85 millioner kroner, og ble solgt til 5,25 millioner kroner.

Les også: Dette er leieprisen for en 1-, 2- og 3-roms leilighet i de største byene akkurat nå

Trenger betydelig påkosting

Det er lite tvil om at boligen, med primærrom på 135 kvm og tomt på 493 kvm, trenger betydelig oppgradering de kommende årene. Lite er gjort med boligen etter at den ble oppført i 1962.

I taksten står det blant annet at kjøper må påberegne utbedring av drenering, gjøre fuktsikring, skifte vinduer og utføre tiltak på utvendig råteskadet kledning og tak.

Innvendig har det blitt montert ny vedovn og innerdører i første etasje den senere tiden, men utenom det lite. Det anbefales derfor som et minimum at begge badene, kjøkkenet og vaskerommet pusses opp.

Les også: Her får du best rente på din BSU-konto

Kjøperen er Ciljan Skjelbred

Det er den gamle Rosenborg-yndlingen Per Ciljan Skjelbred og hans kone Kristina som strakk seg lengst i budrunden. Fotballspilleren vokste opp i samme gate som boligen ligger.

– Jeg tror de som var på visning visste at vi skulle ha det huset. Vi fikk det vi skulle ha, og det er vi fornøyd med. Det er veldig sjelden det går noen hus i den gaten der, og nå fikk vi den beste tomten i gaten, sa landslagskapteinen til Adresseavisen etter budkrigen i slutten av april.

Ciljan Skjelbred bekrefter også at det er på østsiden av Trondheim familien planlegger å slå seg til ro når tiden som utenlandsproff er over.

– Er det noe vi skal bruke pengene på, så er det et hjem. Det er der ungene skal bo, og det er kanskje en investering som ikke er den mest lønnsomme. Men det er et prosjekt vi alltid har planlagt å ha, sa Skjelbred.

Han har nylig signert en ny kontrakt med Bundesliga-klubben Herta Berlin. Det binder han til klubben i minst tre år til, med opsjon på ytterligere ett år.

At Herta-spilleren har råd til å betale 7,1 millioner kroner, kjøpsomkostninger på knappe 200.000 kroner og oppussing, er det liten tvil om. Etter det Adresseavisen erfarer har den nye kontrakten en totalverdi på hele 120 millioner norske kroner, hvis det fjerde året blir utløst.

Les også: I denne banken kan du nå få lån til null prosent rente

Kjennetegn på boliger som går langt over takst

Direktør for marked og kommunikasjon i Krogsveen, Karsten Onsrud.

Direktør for marked og kommunikasjon i Krogsveen, Karsten Onsrud.

Markedsdirektør Karsten Onsrud i Krogsveen har lang erfaring med salg av boliger. Han begynte som eiendomsmegler i Krogsveen i 1997, og har i tillegg vært daglig leder og fagansvarlig for flere kontorer i selskapet.

Når Pengenytt tar kontakt for å høre hva som kjennetegner boliger som går langt over takst, svarer han følgende:

– Nå kjenner jeg ikke til den boligen du viser til, men hvis en bolig blir solgt så mye over prisantydning må det ha vært minst to budgivere som har sett ett mye større potensiale i boligen enn det megler og takstmann har sett, før han legger til:

– Jeg har sett tilfeller av dette ved boliger som nærmest anbefales revet, men hvor kjøpere ser ett potensiale i den bygningen som står der.

En annen faktor megleren trekker frem, er om beliggenheten er unik.

– Det kan selvfølgelig også oppstå når minst to ivrige budgivere bare «skal ha denne boligen». Da kan årsaken være at den ligger meget spesielt eller flott til, eller at den ligger i et område der det har vært få tilsvarende boliger til salgs i det siste, sier Onsrud.

Les også: Økonomiprofessor ønsker maksrente på forbrukslån

Bilder av boligen

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har gitt Pengenytt tillatelse til å vise noen av bildene fra annonsen (vent eller klikk for å se neste):

Les også: Slik bør du investere, gitt at du tror på stigende oljepris

Les også: 17.200 elever på videregående skole kunne fått over 17 millioner kroner

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook