Global eiendomsmeglerkjede forsøker seg igjen i Norge

Verdens største eiendomsmeglerforetak, Remax, har luftige planer når de nå skal forøke å etablere seg på nytt i Norge. Forrige gang gikk det ikke så bra. Foto: Ceasol/ Flickr.com

Verdens største eiendomsmeglerkjede, Remax, er i ferd med å etablere seg i Norge igjen. Nyutnevnt administrerende direktør i Remax Norge forsikrer at de har lært av feilene som ble begått på begynnelsen av 2000-tallet.

– Forrige etablering i Norge skjedde planløst og uten en strategi tilpasset norske forhold. Remax har en lang tradisjon for å ansette riktige folk og tilpasse strategien til hvert enkelt lands struktur, men det skjedde ikke da. Det er hovedårsakene til at konseptet ikke ble vellykket sist gang, sier Jon Zürcher.

Han er nyutnevnt sjef for Remax i Norge, og er i full gang med å rekruttere folk til nysatsningen. Zürcher innrømmer at Remax ikke er spesielt stolte over sin historie i Norge, men tror nye personer i ledelsen i Remax Europa og nye eiere av rettighetene til Remax i Norge kan få det til å fungere.

– Vi har tatt oss god tid til å finne ut hva som ikke fungerte sist gang, og vi har investert mye i en omfattende markedsanalyse. Så dette har vi nøye kjennskap til. Vi er ydmyke, men det gir oss også god grunn til å tro på at vi kan lykkes, sier Zürcher overbevist.

Han presiserer dessuten at de har inngått tett samarbeide med blant andre Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendom Norge.

Les også: Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Saken fortsetter under bildet.

Adm. direktør i Remax Norge, Jon Zürcher. Foto: Zürcher Business Partner

Adm. direktør i Remax Norge, Jon Zürcher. Foto: Zürcher Business Partner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ansatte er nøkkelen

Den sveitsisk-fødte 52-åringen legger entusiastisk ut om planene når Pengenytt treffer han på Solsiden i Trondheim, og han er tydelig på at det er flinke ansatte som er nøkkelfaktoren for å lykkes.

– Vi er ikke så veldig opptatt av hvor vi skal etablere oss først, for det er viktigere å knytte til seg de rette folkene. Om dem vil selge boliger i Oslo eller Ålesund, spiller ikke så stor rolle. Planen er likevel at vi skal være etablert i alle landets regioner på sikt.

– Hvem er så «de rette folkene»?

– Det er helt klart personer med entreprenørånd og solid faglig bakgrunn. Det er også viktig at både franchisetakerne, foretakslederne og eiendomsmeglerne er egnet til å være gode budbringere av merkevaren Remax. Til sist må de gjerne ha en sveitsisk mentalitet, det vil si grundige og gjennomtenkte. En sveitser gir deg sjelden et impulsivt svar, men sover gjerne på det først.

Les også: Eiendomsmeglerforetak får tilbud om provisjon for å selge eierskifteforsikring

Skal levere kvalitet

Lunsjen til sjefen i Remax får minimalt med oppmerksomhet. Han vil heller fortelle om hva de skal gjøre for å tiltrekke seg kunder.

– Våre kontorer og meglere skal selge boligene raskere, være bedre til å treffe på prisantydning og levere bedre kvalitet enn våre konkurrenter, sier han.

– Kan du utdype det?

– Remax er en internasjonal aktør med mange stordriftsfordeler. Dette skal sikre høy kvalitet og lav pris på meglertjenestene. Remax åpner også for kjøp av boliger i utlandet på vegne av norske kunder. I de fleste av disse landene finnes det også Remax-kontorer.

Han er ikke bekymret for at den teknologiske utviklingen vil gjøre eiendomsmeglerne arbeidsledige.

– De som selger eller kjøper bolig gjennom oss, skal merke at vi leverer kvalitet. Dette skal være vårt kjennetegn. Teknologi vil gjøre livet enklere, men klarer aldri å gjøre kvalitetsmeglere overflødige.

Les også: Nå får du betalt 21.300 kroner for hver million du har i boliglån

Forventer det første salget i første halvår av 2017

– Når får vi se det første Remax-kontoret åpne, tror du?

– Det kan jeg ikke si noe om ennå, men vi regner med at våre første kontorer åpner opp i løpet av første halvår i 2017.

– Og hvor store er dere om fem år?

– Da håper jeg Remax er en betydelig aktør i det norske eiendomsmeglermarkedet. Dette er ikke noe eksperiment fra vår side. Vi skal ta skritt for skritt, vokse ved å yte topp service og vinne tilitt ved å skape verdier hos kundene. Vi skal rett og slett sette en forbedret standard i eiendomsmegling, avslutter Jon Zürcher.

Til opplysning: Remax ble dannet 1973 i Denver i USA og er verdens største eiendomsmeglerkjede med over 110.000 meglere i 100 land. I Norge eksisterte Remax fra 2000 til 2007, og hadde på det meste 30 kontorer og 220 meglere.

Les også: Slik velger du eiendomsmegler

Les også: Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Les også: Jan Helge gikk for varmepumpe, fikk 39.000 kroner i støtte og reduserte energiforbruket med 45 prosent