Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av korona-utbruddet. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO, så lenge tilbudet er stengt på grunn av korona-utbruddet, melder Kunnskapsdepartementet i dag. Staten går inn og tar regningen.

Barnehagene og skolene er nå stengt på grunn av korona-utbruddet. Dette får økonomiske konsekvenser for både foreldre og barnehager.

Nå har regjeringen derfor bestemt at foreldre skal slippe å betale, og at barnehagene skal få dekket bortfallet av foreldrebetalingen.

I tillegg skal barnehagene fortsatt få utbetalt det vanlige tilskuddet fra kommunen.

– Dette vil gi barnehagene og SFO i offentlige og private skoler økonomiske rammevilkår som er stabile, og jeg forventer at vi unngår permitteringer. Dersom noen barnehager likevel skulle permittere ansatte, vil kompensasjonen og tilskuddet bli avkortet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby i en pressemelding.

Annonse:


Regjeringen har vedtatt at alle landets barnehager og skoler skal holdes stengt på grunn av korona fra 12. mars til 26. mars, men perioden kan bli forlenget.

Helsedirektoratets retningslinjer for stenging av skoler og barnehager gjør unntak for barn og unge med særskilte omsorgsbehov, og barn av foreldre med kritiske samfunnsfunksjoner.

– Barnehagene og SFO har en viktig oppgave med å gi tilbud til barn av personer som arbeider med samfunnskritiske oppgaver. I tillegg sikrer tiltaket barnehagetilbudet til titusenvis av barn den dagen situasjonen er over, og barna skal tilbake i barnehagen, sier Melby.

Tiltaket fra regjeringen vil koste omlag én milliard kroner i måneden så lenge barnehager og SFO er stengt.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Regjeringen lover foreldre omsorgspenger når skoler og barnehager nå stenger

Skattekalender for 2020: Her er de viktigste datoene

Slik blir den nye skattemeldingen som sendes ut fra 18. mars

Historisk svak krone kan få store konsekvenser for fondssparere

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav

Slik oppretter du en gyldig og dekkende fremtidsfullmakt