Selskap vil hjelpe deg med boligutleien til minipris

Utleie er ikke alltid problemfritt. Nå kan du få hjelp til minipris. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Nå trenger du ikke lenger gi fra deg 8–12 prosent av husleien dersom du vil ha hjelp til leie ut bolig.

Har du én eller flere utleieboliger står valget mellom å leie den/de ut selv eller la en tredjepart ta seg av det.

Så lenge du har leietakere som betaler i tide og som ellers ikke byr på noen problemer, er det ofte mest lønnsomt å velge det første.

Får du derimot leietakere som for eksempel ikke betaler husleie eller som nekter å flytte ut, kan det være greit å ha noen andre å støtte seg til.

Utfordringen er imidlertid at du sjelden vet hvem du har med å gjøre før etter at leieforholdet er avsluttet.

Derfor benytter mange utleiemeglere når de skal leie ut. Eier du dessuten flere utleieenheter over et spredt geografisk område, kan det til og med være en nødvendighet om du har en annen jobb i tillegg.

Les også: Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Forvalter ditt leieforhold for 89 kr/mnd

Selskapet Husleie.no er en hybridversjon av å leie ut selv og bruke en utleiemegler, og den digitale forvaltningsløsningen til selskapet skal tilby deg utleiehjelp til minipris.

– Tiden da utleiere synes det akseptabelt å gi fra seg 8–12 prosent av husleien til administrasjon og forvaltning er forbi. Vi automatiserer alle prosessene som kan automatiseres. Det gjør at vi kan ha en langt lavere pris på tjenestene enn de aktørene som har vært i utleiemarkedet en stund, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no til Dagens Næringsliv (DN).

For kun 89 kroner i måneden bistår selskapet deg blant annet med månedlig fakturering og innkreving av husleien, systematisk oppfølging ved betalingsforsinkelser og faglig bistand om det skulle oppstå problemer.

Annonse:


Legger du på ytterligere 60 kroner får du i tillegg økonomisk tapsdekning opp til 250.000 kroner, fem timer juridisk bistand per år og 30.000 kroner i dekning av juridiske kostnader ved utkastelse.

Prisen er per boenhet og gjelder uansett størrelse på husleien. 

– Jeg tror det kommer flere boliger ut i leiemarkedet fremover, både som følge av økt usikkerhet, prisnedgang og økt leveringstakt av nye boliger. Jeg tenker at det er et ganske stort utleiemarked som er veldig lite digitalisert, sier investor i selskapet, Grunde Eriksen, til DN.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Enorm interesse for leie-før-eie-leiligheter i Trondheim

Dette må til for å gjøre om en fritidsbolig til bolig

Oppussing med statlig støtte

Mange blir svindlet når de leier feriebolig på Kanariøyene

Salg av egen bolig kan gi deg skattesmell