Ny treårsavtale mellom Danske Bank og Akademikerne er klar

Arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne har blitt enige med Danske Bank om å forlenge samarbeidet i ytterligere tre år. Nå blir det opp til de 13 medlemsforeningene å avgjøre om de blir med eller ikke. Bildet viser landssjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank (t.v.) og daglig leder Einar Espolin Johnson i Medlemsservice Pluss i Akademikerne. Foto: Danske Bank

Som medlem i en av Akademikernes medlemsforeninger får du tilgang til svært gunstige bank- og forsikringstjenester i Danske Bank. Nå er en ny treårig avtale mellom partene ferdigforhandlet.

Akademikerne, som er en arbeidstakerorganisasjon for personer med utdannelse på masternivå eller tilsvarende, fortsetter sitt samarbeid med Danske Bank Norge.

En ny treåring avtale er i havn, og vil gjelde i perioden 1. januar 2019 til 1. januar 2022.

– Dette er usedvanlig gode nyheter. Akademikerne er, slik vi ser det, Norges mest attraktive kundeportefølje og dermed en usedvanlig viktig samarbeidspartner for oss. Vi er både glade og stolte over at de ønsker å være med oss videre, sier landssjef i Danske Bank Norge, Trond F. Mellingsæter, i en uttalelse.

Annonse:


Avtalen mellom Akademikerne og Danske Bank ble først etablert i starten av 2015. DNB hadde avtalen i 17 år før det. 

– Vi i Danske Bank har lært mye om medlemmene i Akademikerne i de første årene av avtalen, og er godt forberedt til å videreutvikle og forsterke innsatsen for et enda bedre tilbud til denne viktige kundegruppen. Avtalen har bidratt til å sette oss på kartet i Norge, og vi ser virkelig frem til å ta med oss alle erfaringene inn i en ny periode, sier Mellingsæter.

Les også: Pensjonsekspert: – Karrieresteg før 2020 kan gi deg millioner i økt pensjon

Hvitvaskingsskandale har vært et tema

Danske Bank blir for tiden etterforsket av myndighetene i Danmark, USA og Estland for hvitvasking av over 2000 milliarder kroner.

Dette har vært et tema under forhandlingene, ifølge Dagens Næringsliv.

Einar Espolin Johnson, administrerende direktør i Medlemsavtaler Pluss hos Akademikerne, bekrefter ovenfor avisen at de har hatt en grundig gjennomgang av saken.

Konklusjonen er imidlertid at organisasjonen har full tillitt til Danske Bank.

– Vi har ikke hatt noen anbudsrunde nå. Vi har hatt avtale med Danske Bank i fire år, og det å flytte på bankavtalen og forstyrre folks økonomi, det skal man ha veldig god grunn for å gjøre, sier Espolin Johnson til DN.

Han mener derfor at det er både riktig og viktig å fortsette samarbeidet med Danske Bank, spesielt da med hensyn til forutsigbarheten for medlemmene.

Les også: Finansportalen: Enorme prisforskjeller mellom aksjesparekontoene

Skal stemmes over i neste uke

Selv om avtalen med Danske Bank er ferdigforhandlet, har medlemsforeningene siste ord.

Espolin Johnson opplyser at Akademikerne skal ha en generalforsamling i neste uke, hvor det blir endelig avklart hvor mange av foreningene som blir med.

Akademikerne representerer totalt 203.000 medlemmer fra 13 medlemsforeninger, blant andre Den norske legeforening, Econa, Tekna og Juristforbundet.

Historisk har disse høytlønnede legene, økonomene, ingeniørene, advokatene med flere fått tilbud om svært gunstige betingelser på blant annet boliglån.

Et søk på Finansportalen viser at effektiv rente for Akademikerne i Danske Bank ligger på 2,04 prosent, både innenfor 60 og 80 prosent belåning.

Det er helt i toppen i rangeringen av landets beste lånebetingelser.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Kan du reglene for overtid?

Fra nyttår endres sikringsordningen for bankinnskudd

Nå kan du ta fagbrev på jobb med full lønn etter kun ett års praksis

Fra neste år kan du tæppe for inntil 400 kroner uten pin-kode

Vurderer du å lease bil? Her er syv typiske feller

Rekordmange husholdninger bytter strømleverandør