I dette svenske selskapet tjente de ansatte i gjennomsnitt 2,7 millioner kroner i fjor

Gjennomsnittslønningene i enkelte svenske selskaper er skyhøye, og aller høyest er den i trafikksikkerhetsselskapet Autoliv. Foto: Autoliv

Kredittopplysningsselskapet Creditsafe har undersøkt hvilke svenske arbeidsgivere som har de høyeste gjennomsnittslønningene. Her kan du se hvem som er med på topp 100-listen.

I gjennomsnitt tjente norske lønnsmottakere rundt 530.000 kroner før skatt i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Lønnsnivået i vårt naboland Sverige er noe lavere enn dette, men i enkelte svenske selskaper er det tydeligvis full lønnsfest.

Creditsafe har nemlig rangert de 100 selskapene i Sverige med de høyeste gjennomsnittslønningene, og der går det blant annet frem at 80 ansatte i trafikksikkerhetsselskapet Autoliv hadde en gjennomsnittlig årslønn på 2,7 millioner svenske kroner i 2017.

Også i selskaper som Intrum og SFDC Sweden fikk de ansatte godt betalt, med gjennomsnittslønninger på hhv 2,0 og 1,8 millioner kroner.

Tallene viser videre at det var 46 selskaper med gjennomsnittslønninger på over én million kroner. Se hele listen lenger ned i saken.

For å komme med på listen kreves det at selskapet har minimum 50 ansatte.

Les også: Nå kan du ta fagbrev på jobb med full lønn etter kun ett års praksis

Annonse:


Legemidler er lukrativt

Årets toppliste domineres helt klar av legemiddelbransjen, med 22 av 100 selskap.

Lønnsnivået er også høyt i telekom-bransjen, representert med selskaper som Telia, Ericsson, LG, Nokia, Sony, Samsung, Verizon og Huawei, og i enkelte konsulentselskaper.

Artikkelen fortsetter etter tabellen.

Alle gjennomsnittslønninger er før skatt. Tallene er hentet fra selskapenes egen rapportering til Bolagsverket, noe som tilsvarer Brønnøysundregistrene her i Norge. Lønn til administrerende direktør og styret inngår ikke i disse tallene. Kilde: Creditsafe

– I visse bransjer blir det vanligere med variable og prestasjonsbaserte lønninger, noe som kan være en forklaring på høye lønnsnivåer. Dessuten har andelen innleide konsulenter økt, sier Henrik Jacobsson, administrerende direktør i Creditsafe, i en kommentar.

– Felles for mange av selskapene på listen er at det handler om datadrevet kommunikasjon og kunnskapsintensive bransjer, fortsetter han.

På årets toppliste over Sveriges mest betalende selskap har 85 av 100 hovedkontor i Stockholm.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Derfor viser ikke skattetallene sannheten

Pensjonsekspert: – Karrieresteg før 2020 kan gi deg millioner i økt pensjon

Glem forbrukslån! Du kan låne gratis av staten

Tjente millioner av kroner på bitcoin, men hadde null formue og knapt noen inntekt på ligningen

Rekordmange husholdninger bytter strømleverandør