Norwegian kutter i sine langdistanseflyvninger fra Skandinavia

Norwegian gjør noen justeringer i sitt langdistanseprogram i 2020. Bildet viser en Boeing 787 Dreamliner. Foto: David Peacock/ Norwegian

Som en del av Norwegians strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet, gjør selskapet flere endringer i langdistanseprogrammet. Det gjør at flytilbudet til USA og Thailand rammes.

Norwegian har de siste månedene gått grundig gjennom det globale langdistansenettverket, ifølge en melding fra selskapet.

Basert på etterspørselen i de ulike markedene kombinert med driftsutfordringene med Rolls Royce-motorene på selskapets Dreamlinere, avvikler Norwegian langdistanseflyvninger fra Stockholm og København fra 29. mars 2020.

Det betyr blant annet at rutene fra København og Stockholm til USA og Thailand avvikles.

Ruten fra Oslo til Bangkok avvikles også for sommersesongen 2020.

Både rutene fra Oslo til Krabi og Oslo til Bangkok er til vurdering for vinteren 2020. Det er ennå ikke tatt en beslutning.

Norwegians langdistansetilbud fra Oslo til USA forblir uendret.

Flyselskapets kort- og mellomdistanserutenett fra Oslo, Stockholm og København påvirkes ikke av endringene i langdistansetilbudet.

Les også: Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Annonse:


Norwegian vil fly mer mellom europeiske og amerikanske storbyer

Samtidig som Norwegian kutter flere flyvninger fra Skandinavia, blir det flere avganger mellom en rekke europeiske og amerikanske storbyer.

– Vi evaluerer kontinuerlig rutenettverket for å sikre at vi møter etterspørselen i markedet, og ser frem til å tilby reisende på begge sider av Atlanteren flere valgmuligheter og gode priser, sier Senior Vice President Commercial i Norwegian, Matthew Wood, og legger til:

– Samtidig ser vi at langdistansemarkedet til og fra Skandinavia er lite, sammenliknet med storbyer som New York, London, Los Angeles, Paris og Roma. Skandinavia er ikke stort nok til å opprettholde interkontinentale flyvninger både fra Oslo, Stockholm og København. Vi har i lengre tid hatt utfordringer med Rolls Royce-motorene på våre langdistansefly, som innebærer at vi må ha flere fly på bakken. Dette påvirker ruteprogrammet.

Tidligere i høst lanserte Norwegian 16 nye ruter fra Skandinavia, hvor syv av de er fra Norge.

I tillegg økte selskapet antall avganger på en rekke ruter fra flere destinasjoner i Norge, Sverige og Danmark.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Fra 1. april ble det økte avgifter på flyreiser ut av Europa

Nettsteder skrur opp prisen når nordmenn bestiller ferie

SAS og Norwegian dumper billettprisene to dager i uken

Kraftig verdiøkning på ferieboliger i Tyrkia smuldrer nå bort for flere tusen nordmenn

Dette avgjør om det er lønnsomt å ta ut alderspensjon fra fylte 62 år eller ikke