Er dette verdens beste flymat?

FOTO: Delta

Mat servert i over 30.000 fots høyde trenger ikke å være ensbetydende med tørre sandwicher eller oversaltede kyllinggryter. Pengenytt har fått tilgang til bilder av rettene som serveres om bord på Deltas internasjonale flyvninger. Se og nyt!

På Delta One, som er flyselskapets navn på første klasse, kan reisende nyte regionaltilpassede kulinariske opplevelser, satt sammen av noen av de fremste kokkene i verden.

Den amerikanske sommelieren Andrea Robinson, vinner av tre James Beard priser (omtalt som «Oskarprisen for mat og drikke»), har valgt ut passende viner til.

Hvert år blir det gjennomført flere ulike kåringer av den beste flymaten. Delta Air Lines, har sammen med Etihad Airways, Singapore Airlines og Emirates & Oman Air, tatt de fleste topplasseringene når det gjelder mat og drikke på første klasse de siste årene.

Her er noen smakebiter på hva du kan få servert på noen av strekningene når du flyr Delta One:

Biff med utvalgte grønnsaker

FOTO: Delta

FOTO: Delta

Ravioli fylt med poteter og trøffel. Honningristet sopp med parmesan

FOTO: Delta

FOTO: Delta

Lam med poteter, gulrøtter, brekkbønner og rosmarin

FOTO: Delta

FOTO: Delta

Ikke billig å fly med Delta

Dersom du skal fly med flyselskapet Delta, kan du velge mellom ulike prisklasser. De billigste billettene får du om du flyr økonomiklasse. Velger du heller å fly på første klasse (Delta One), koster billettene betydelig mer.

Pengenytt har sjekket hva det koster å fly med Delta på tilfeldige utvalgte ruter i perioden 20.-26. juni. Prisene på enveisbillettene er hentet fra flyselskapenes nettider den 21. mars 2016. Kursen for å regne om amerikanske dollar til kroner, er satt til 8,36.

New York – Paris

Økonomi: USD 2184 (18.258 kroner)

Delta One: USD 7426 (62.081 kroner)

New York – Madrid

Økonomi: USD 1818 (15.198 kroner)

Delta One: USD 4764 (39.827 kroner)

Los Angeles – London

Økonomi: USD 1848 (15.449 kroner)

Delta One: USD 4321 (36.124 kroner)

Les også: Hit går utenlandsturen til nordmenn i påsken

Norwegian koster en brøkdel

Bare for moro skyld har vi sjekket hva flybillettene til Norwegian koster i den samme perioden. Dette er ikke en offisiell pristest, så det kan godt være at andre flyselskaper er enda billigere.

Norwegian kan fly deg fra JFK i New York til Orly i Paris for mellom 2851 og 3951 kroner, avhengig av hvilken dag du velger.

Flybilletten fra New York til Madrid koster et sted mellom 2931 og 3772 kroner.

Prisen for å fly fra Los Angeles til London varierer fra 3151 til 3651 kroner.

NB: Skal du ha mat, drikke, ekstra bagasje og setereservasjon, kommer dette i tillegg til prisen oppgitt når du flyr Norwegian.