Hit går utenlandsturen til nordmenn i påsken

Dubai blir mer og mer populært som reisemål for nordmenn. FOTO: Pixabay

Rundt 500.000 nordmenn, noe som tilsvarer ti prosent av den norske befolkningen, skal feire påske i utlandet i år. Ett reisemål blir stadig mer populært, hvor det blir en dobling av antall reisende sammenlignet med i fjor.

Halvparten av de spurte skal på påskeferie i år, og av disse skal én av fem feriere utenfor landets grenser, går det frem av en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på vegne av NHO reiseliv.

Langt flere enn tidligere sier at ski- og friluft, venne- og familiebesøk og opphold på hytte eller i feriehus er hovedmål for ferien i utlandet, og trenden er den samme for de som ferierer i Norge.

De tidligere listetoppene mat- og vinopplevelser, kulturopplevelser og storbyferie taper terreng blant utenlandsreisende.

Les også: Denne forsikringen blir stadig mer populær

De nære ting

Adm. dir. i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold. FOTO: Thomas Kleiven

Adm. dir. i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold. FOTO: Thomas Kleiven

– Nordmenn elsker tradisjoner, og få høytider har flere tradisjoner enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB.

– Samtidig lever vi hektiske liv, og det i en tid med usikkerhet og utfordringer. Å samle familie og venner i naturen og bygge samhold er nok noe vi verdsetter ekstra i vanskelige tider. Påskeferien kan slik sett bli et pustehull for mange av oss, legger hun til.

I følge NHOs undersøkelse oppgir 95 prosent at svekket kronekurs har hatt liten eller ingen betydning for ferievalget.

Dårlig økonomi ser heller ikke ut til å slå ut, og de fleste tror de skal legge omtrent like mye penger i påskeferien i år som i fjor.

Les også: Dette er de mest populære nybilene i 2016

Sol og varme

Fersk statistikk fra Nordens største feriereisebyråkjede Ticket viser imidlertid at det er andre ting enn ski- og friluftsliv som veier tyngst når vi reiser utenlands i påsken.

Markeds- og administrasjons Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser. FOTO: Ticket

Markeds- og administrasjons Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser. FOTO: Ticket

Det mest populære reisemålet i påskeferien er nemlig klassikeren Gran Canaria, som også var på topp i fjor. På andreplass ligger Bangkok, som har rykket opp fire plasser på topplisten fra i fjor.

– Mange ønsker å reise til varmere breddegrader for å få sol og bad på slutten av vinteren. Klassikeren Gran Canaria er feriefavoritten også i år, og for de som vil reise litt lengere er solsikre Thailand en favoritt, sier markedssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser i en pressemelding.

Storbyreiser er også populært. Påskens mest populære storby er London, etterfulgt av København og Barcelona.

De storbyene som har økt mest i antall reisende sammenlignet med påsken i fjor er København og Praha.

Dubai er påskens rakett

Antall reisende til Dubai har blitt mer enn doblet, noe som fører til at Dubai rykker opp så mye som 20 plasser på topplisten over mest populære påskedestinasjoner. Dubai tilbyr en kombinasjon av sol, strender og storbyliv.

– At Dubai blir mer og mer populært er ikke så overraskende. Charterselskapene har mer fokus på Dubai enn tidligere, og med flere rutefly og relativt kort flytid passer byen godt både om du vil reise en langhelg eller lenger. Her finnes det noe for de fleste med strender, shopping, og en rekke aktiviteter og utflukter, sier Wolff Andresen.

Dette er de ti mest populære reisemålene i påskeferien 2016:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (6)
  3. London (4)
  4. Tenerife (2)
  5. Dubai (25)
  6. København (14)
  7. Barcelona (5)
  8. Alicante (8)
  9. Praha (15)
  10. Reykjavik (13)

Kilde: Ticket.no, bestilt t.o.m. 1. mars, med avreise fra 18. – 28. mars. Tallene i parentes viser fjorårets plassering.