Denne forsikringen blir stadig mer populær

Det er nå nesten 480.000 personer som har behandlingsforsikring i Norge. Det er dobbelt så mange som for fem år siden. FOTO: Pixabay

Ved årsskiftet hadde rundt 480.000 personer behandlingsforsikring i Norge. Dette er mer enn dobbelt så mange som for fem år siden, og nesten syv ganger så mange som for ti år siden, viser tall fra Finans Norge.

«Du blir ikke frisk av å stå i kø», står det å lese om behandlingsforsikring på forsikringsselskapet if sine nettsider.

En behandlingsforsikring gir deg en garanti på at du blir behandlet eller operert innen en viss tid, typisk 14 dager, om du blir syk eller skadet.

Kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge. FOTO: Finans Norge

Kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge. FOTO: Finans Norge

Det er nemlig risikoen for en langvarig sykemelding, i påvente av behandling i regi av det offentlige, som skremmer både privatpersoner og arbeidsgivere til å kjøpe behandlingsforsikring.

Les også: I disse landene tviholder befolkningen på å bruke kontanter

Arbeidsgiver betaler

De aller fleste har denne forsikringen gjennom arbeidsforholdet, i følge tall Finansavisen har hentet inn. Antallet private avtaler utgjør 41.579, mens antallet kollektive avtaler er på 437.636.

– Vi ser at det er en stor økning gjennom de siste ti årene i hvor mange som har behandlingsforsikring. Mange bedrifter og virksomheter tegner behandlingsforsikring for sine ansatte for at de skal kunne komme raskere til behandling og dermed korte ned sykefraværet, sier Tonje Westby, kommunikasjonssjef i Finans Norge, i en pressemelding.

Behandlingsforsikring er slik sett et gode for både bedriften og de ansatte.

Forventer fortsatt kraftig vekst

– For privatmarkedet forventer vi en fortsatt vekst, og vi antar at veksten vil være enda sterkere i årene som kommer, uttalte Bjarne Rysstad, informasjonssjef i Gjensidige til Finansavisen tidligere denne uken.

Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. FOTO: Gjensidige/Jo Michael Figueiredo.

Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. FOTO: Gjensidige/Jo Michael Figueiredo.

Han la samtidig til at:

– I privatmarkedet har det særlig vært selvstendig næringsdrivende som har kjøpt privat helseforsikring. De siste årene har vi imidlertid sett en større bredde i bestanden, både når det gjelder alder og yrker.

Les også: Historisk svak krone: Har ditt aksjefond valutasikring?

Over halvparten fikk bruk for den i fjor

Forsikringsselskapene fikk inn noe over 240.000 meldte skader på behandlingsforsikring i fjor. Dette er en økning på 20 prosent fra 2014.

Dermed blir skadefrekvensen, altså hvor ofte behandlingsforsikringen ble benyttet, på hele 52 prosent i 2015.

I kroner og ører kom erstatninger fra behandlingsforsikring på over 800 millioner kroner i fjor, noe som tilsvarer en økning på 15 prosent fra året før.

Det betyr at hver person som benyttet seg av forsikringen i gjennomsnitt fikk tilbake 3333 kroner.

Størsteparten av erstatningene er knyttet til operasjon (36 prosent), diagnostikk (30 prosent) og kiropraktikk/fysioterapi (25 prosent).