Nå lanseres en egen versjon av Vipps for de under 15 år

Nå kan også barn under 15 år ta i bruk Vipps, dersom de har foreldrenes velsignelse. Foto: Vipps

Vipps har utviklet en forenklet versjon av tjenesten for de under 15 år. I første omgang kan barn be om penger, motta penger og vippse til andre (vennebetaling).

Nå åpnes Vipps for de under 15 år, med foreldrestyrt tilgang og kontroll.

Det betyr at foreldrene må godkjenne i sin app at barna kan sette i gang med vippsingen, og der kan de også styre barnas tilgang til å sende penger.

− Vi har jobbet lenge med å lage en versjon som passer barn og de under 15 år, og er rett og slett utrolig glade for at foreldre nå får en enklere måte å sende penger til barna sine på, sier Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps, i en pressemelding.

– Dette er noe av det vi har fått aller mest henvendelser om helt fra Vipps ble lansert, og vi vet at det er mange foreldre som har ventet lenge på dette, legger hun til.

Vipps for de under 15 år lanseres først med vennebetaling, men skal fremover også kunne brukes til for eksempel å betale for pølse på fotballcup og vaffel på loppemarkedet, lover Barrie.

Det vil kun være mulig å motta 8000 kroner og sende 22.000 kroner per år for Vipps-brukere under 15 år.

Les også: Fra neste år kan du tæppe for inntil 400 kroner uten pin-kode

Foreldre har det beste utgangspunktet til å vurdere når barna er klare

Vipps har visstnok snakket med mange familier for å finne ut mer om hvordan hverdagen kan forenkles, og fått flere gode innspill underveis.

Mange foreldre var tydelige på at de ønsker fleksibilitet rundt aldersgrensen for å bli Vippser.

− Vi fikk tidlig innspill fra foreldre om at de selv ønsket å bestemme når barna fikk tilgang til Vipps, og vi mener også at foreldrene selv har det beste utgangspunktet for å vurdere dette og i hvilke rammer. Derfor er appen helt foreldrestyrt, både registrering og bruk, sier Barrie.

– Vi ser at det er de med barn fra elleve år og oppover hvor Vipps forenkler mest, men vi vet også at det er foreldre som ønsker seg Vipps til yngre barn for å lettere motta gaver eller gi ukepenger som spares, fortsetter hun.

Inne i sin Vipps har foreldrene mulighet til å slå av og på tilganger for barna, og for eksempel bare la dem ha mulighet til å Vippse venner og familie i visse tidsperioder.

Gjennom nettbanken har foreldrene dessuten full oversikt over transaksjonene og meldingene som følger med en overføring.

Brukere under 15 år har ikke mulighet til å chatte med hverandre, og er du over 15 år er det heller ikke mulig å sende meldinger til de som er yngre.


Slik fungerer Vipps for de under 15 år:

 • Dette er en forenklet versjon av «vanlige» Vipps: Barn kan be om penger, motta penger og vippse til andre (vennebetaling) dersom begge foreldre har godkjent dette.
 • Det er ikke mulig for barn å chatte med hverandre inne i appen, heller ikke mulig for de over 15 år å sende meldinger til brukerne som er under 15 år.
 • Det er foreldrene som bestemmer om barna skal få tilgang til Vipps, og de kan også styre barnas tilgang til å sende penger inne i sin app.
 • Registreringen er foreldrestyrt: En forelder fullfører registreringen sammen med barnet, og den andre forelderen varsles via SMS.
 • For å opprette profil for barnet må begge foreldrene ha en aktiv Vippsprofil.
 • Barnet må også ha et kontonummer i en bank og et telefonnummer.
 • Begge foreldre må aktivere vennebetaling før barnet kan vippse andre. I tillegg: Når de under 15 år trykker på «send penger» og dette ikke er aktivert fra begge foreldre, kommer det en varsling om at foreldre må skru dette på.
 • Foreldrene kan hver for seg deaktivere muligheten for barnet sitt å vippse andre. Vipps krever samtykke fra begge for at de under 15 år skal kunne vippse andre.
 • Beløpsgrensene for de under 15 år er å motta 8000 og sende 22.000 per år.
 • Foreldre kan hver for seg slette barnets profil, da informeres den andre forelderen via SMS.
 • Dersom en eller begge foreldre sletter sine profiler i Vipps, må foreldrene også slette barnets profil.
 • Sletter en eller begge foreldre Vipps profilene sine, tvinges foreldrene til å slette barnets profil.
 • Når barnet blir 15 år og ønsker seg den vanlige versjonen av Vipps, må barneprofilen slettes og registreres på nytt

Kilde: Vipps


Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Holder det å klippe utgåtte betalingskort i to?

Fra nyttår endres sikringsordningen for bankinnskudd

Rekordmange husholdninger bytter strømleverandør