Over 100 banker går sammen om å satse på Vipps

Over 100 banker går nå inn på eiersiden til Vipps sammen med DNB. Foto: Olav Mellingsæter/ DNB

Over 100 norske banker kommer inn på eiersiden i Vipps sammen med DNB. Sammen skal de videreutvikle Vipps slik at den står bedre rustet i konkurransen med andre betalingsløsninger.

Annonse:


– Vipps har blitt eneren på vennebetaling, og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps, i en pressemelding.

DNB, SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker som også er deleiere i Frende Forsikring har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som hele Norges mobile lommebok.

Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker.

Les også: Forbrukerombudet advarer mot 123penger.com

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Satser på én felles løsning

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier med omtrent 52 prosent av aksjene.

SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

– Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsning på mCASH har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de vil foretrekke én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder, sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Inkludert i Vipps blir også betalingsløsninger som hittil har vært utviklet av de andre bankene i samarbeidet. SpareBank 1 overfører satsingen på mobilbetalingsløsningen mCASH som leverer i hovedsak de samme tjenestene som Vipps. Kundebasen i mCASH blir invitert med over til Vipps.

Avtalen forutsetter godkjenning fra norske tilsynsmyndigheter.

Les også: DNB skal ta ti kroner for kontantuttak i bankens egne minibanker

Les også: Opptil halvparten av prisen på boligkjøperforsikringen går til eiendomsmegleren

Les også: 88 prosent av strømmen din kan være kullkraft (annonsørinnhold)