Forbrukerombudet advarer mot 123penger.com

Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad. Foto: Kimm Saatvedt

Forbrukerombudet advarer mot nettsiden 123penger.com. Forbrukerne oppfordres til å laste ned en e-bok om hvordan man kan tjene mye penger på kort tid, men risikerer å ende opp med kostbare abonnementer.

«Last ned boken i dag – si opp jobben i morgen». Lovnadene om rask rikdom er mange på nettsiden 123penger.com.

Bare i januar har Forbrukerombudet fått klager fra over 50 forbrukere som har fått SMS-reklame for nettsiden.

På siden oppfordres det til å laste ned en e-bok, som skal lære deg å tjene veldig mye penger på kort tid. Det opplyses at e-boka er på salg og at det kun finnes få eksemplarer igjen til denne prisen.

Les også: Denne strømfellen koster mange dyrt

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Saken fortsetter under bildet.

Slik ser nettsiden ut. Bilde: Skjermdump

Abonnementsfelle

For forbrukerne kan lovnaden om lettjente penger lett vise seg å bli dyrt. Ved å kjøpe e-boka risikerer man nemlig å havne i et abonnement som jevnlig trekker betaling fra ditt bankkort.

– 123penger.com har alle tegn på svindel, og vi oppfordrer alle til å holde seg unna, uttaler fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad til egne nettsider.

Nettsiden er registrert i USA og telefonnummeret som oppgis på nettsiden er ikke i bruk. Dersom du har blitt lurt, er det altså vanskelig å komme i kontakt med selskapet.

– Ta kontakt med banken din så fort som mulig. Kortutsteder er forpliktet til å tilbakeføre beløp som du ikke har godkjent. Det kan også være lurt å sperre kortet ditt, råder Tonje Hovde Skjelbostad.

Pengenytt har ikke lyktes i å få en kommentar fra 123penger.com.