DNB skal ta ti kroner for kontantuttak i bankens egne minibanker

Informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld. Foto: DNB

Tidligere denne uken ble DNBs kunder varslet om de ikke lengre kan ta ut penger gratis i bankens egne minibanker.

Fra 1. januar vil hvert uttak i DNBs minibanker i Norge med VISA og debetkort koste ti kroner, fremgår det i meldingen fra banken, ifølge Dagens Næringsliv.

Prisen for uttak i andre minibanker enn DNBs egne, stiger fra syv til ti kroner. Skal du ta ut penger fra en minibank i utlandet koster det deg 40 kroner, opp fra 35 kroner i dag.

«Vi jobber kontinuerlig med å digitalisere tjenestene våre. Vi har kommet langt i dette arbeidet og ønsker at kundene våre skal benytte seg av nettbanken og andre digitale tjenester i så stor grad som mulig», heter det i meldingen.

Til NTB forklarer informasjonssjef Even Westerveld i DNB at det koster penger å drive minibanker, som blir brukt av stadig færre.

– Kontanthåndtering koster mye, blant annet på grunn av verditransport, sikkerhet og forsikring. Vi må derfor ta et lite gebyr for å opprettholde tilbudet. Men det finnes mange gratis alternativer. Det er fortsatt gratis å ta ut penger i butikkene, det er gratis å vippse og å handle varer og tjenester med kort, sier Westerveld til NTB.

Les også: Opptil halvparten av prisen på boligkjøperforsikringen går til eiendomsmegleren

Les også: Finanstilsynet snur etter Pengenytts avsløring om eiendomsmeglerforetakene

Les også: DNB Eiendom vil rette seg etter Finanstilsynets uttalelser likevel