DNB Eiendom vil rette seg etter Finanstilsynets uttalelser likevel

Nå vil adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, likevel fortelle sine kunder hva selskapet får i provisjon for å selge boligkjøperforsikring. Foto: CF - Wesenberg/ Kolonihaven.no

På fredag skrev Pengenytt at DNB Eiendom ikke ville rette seg etter Finanstilsynets krav om å oppgi størrelsen på provisjonen de mottar for salg av boligkjøperforsikring. I løpet av helgen har de endret mening.

– Når eiendomsmegleren formidler forsikring, er han/hun underlagt lov og forskrift om forsikringsformidling, uttalte seksjonssjef i Finanstilsynet, Anne-Kari Tuv, til Pengenytt i forrige uke.

Tuv utdypet at meglerforetaket, etter denne forskrifts § 3-1, plikter å gi kjøper opplysninger før forsikring tegnes om blant annet størrelsen på provisjon/ godtgjørelse meglerforetaket mottar fra forsikringsgiver.

Kommunikasjonsrådgiver Kristin O. Iversen i DNB meldte først at DNB Eiendom ikke var omfattet av dette:

– DNB Eiendoms formidling av boligkjøperforsikringer omfattes ikke av lov om forsikringsformidling. Slik DNB Eiendom vurderer det, omfattes deres formidling av unntakene i lovens § 1-1.

Les også: Opptil halvparten av prisen på boligkjøperforsikringen går til eiendomsmegleren

Les også: Finanstilsynet snur etter Pengenytts avsløring om eiendomsmeglerforetakene

Kommet på bedre tanker

Så har DNB Eiendom tydeligvis kommet på bedre tanker, for i dag tikket følgende epost inn til Pengenytt fra administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen:

– Vi tar Finanstilsynets vurdering til etterretning, og tilpasser oss deres syn.

– Kan du utdype hva som har gjort at DNB Eiendom har endret sitt syn?

– Nei, ikke annet enn at DNB Eiendom til enhver tid vil følge Finanstilsynets regler, og at vi er i stadig dialog med tilsynet for å sikre at de gjør det som er riktig overfor kundene.

På spørsmål om hva DNB Eiendom konkret vil gjøre for å opplyse forsikringstakerne om provisjonen heretter, får Pengenytt ikke noe svar.

Les også: I denne banken kan du nå få lån til null prosent rente

Les også: Nå får du betalt 21.300 kroner for hver million du har i boliglån