Get og Canal Digital vil tilby bredbånd og tv som to separate produkter

Med det økende tilbudet av nettbaserte strømmetjenester har tradisjonell tv-titting tapt terreng. Nå slipper du å betale for kabel-tv, selv om du vil ha bredbånd. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Det økende tilbudet av nettbaserte strømmetjenester har drastisk endret måten vi konsumerer tv-innhold på, men til nå har det vært umulig å si opp tv-pakken dersom du bare ville ha bredbånd. Nå åpnes det imidlertid opp for det.

Som bredbåndkunde hos Get og Canal Digital måtte du tidligere også betale for kabel-tv. Nå skal du få slippe det, ifølge Dagens Næringsliv.

Avisen viser til en Get-kunde som i september hadde både kabel-tv og bredbånd. For dette betalte han 937 kroner per måned. Etter en telefon til Gets kundebehandler, var tv-pakken strøket fra fakturaen og månedlige kostnader redusert med 338 kroner. Det tilsvarer 4056 kroner i året.

Forklaringen på at Get nå åpner for dette, er at også Canal Digital har lovet å tilby bredbånd og tv som to separate produkter innen utløpet av året.

Dette kommer som et resultat av at kundene har etterspurt det, samt at Forbrukerombudet allerede i 2014 slo fast at selskapenes tvungne koblingssalg av tv og bredbånd var forbudt etter markedsføringsloven.

Les også: Dette er de økonomiske fordelene med å være gift

Les også: Sjekk fastrente-fellen i disse bankene