Holder det å klippe utgåtte betalingskort i to?

Kortsvindel og identitetstyveri blir stadig mer utbredt. Sørg derfor for å makulere gamle betalingskort på en sikker måte. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Når du mottar nye betalingskort ber banken deg om å klippe i stykker de gamle. Men holder det å klippe kortene i to for å makulere dem på en trygg måte?

– Når du mottar et nytt kort så er det som regel fordi du av en eller annen grunn har bestilt et nytt. Eller fordi det gamle snart går ut på dato. Det vil si at du da enten har sperret det gamle kortet ditt, eller at du bruker og har kontroll på det gamle helt til du mottar det nye, sier Morten Storholm, fagansvarlig for kort i DNB, til egne nettsider.

Av forsiktighetsgrunner oppfordrer Storholm deg til å gjøre en god jobb med saksen når du først er i gang.

Annonse:


– Klipp over chipen. Og hvis du har kort med identifikasjon, ødelegg også personlig informasjon og kortnumre. Det er like viktig å unngå at personlig informasjon kommer på avveie som å ødelegge chipen. Den kontaktløse delen av kortet vil bli ødelagt av bare ett klipp uansett hvor du klipper.

Storholm presiserer at banken har strenge sikkerhetsrutiner og sikkerhetsmekanismer knyttet til kortfornyelser og kortbruk. 

Han har ennå ikke opplevd at et klippet kort er blitt misbrukt, men mener for sikkerhets skyld at det kan være lurt å klippe litt ekstra.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Hvor trygt er egentlig kontaktløs betaling?

Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Nå får du Vipps-overføringer umiddelbart inn på kontoen

Stor test: Her er kortene som gir deg størst rabatt på drivstoff

Dette betalingsmiddelet kan ta over når kontantene forsvinner