Apple Pay lanseres for utvalgte norske bankkunder i dag

Med Apple Pay kan du enkelt betale kontaktløst med din Apple-enhet, som for eksempel din iPhone, i butikken. Foto: Matercard

Kunder i Nordea og Santander kan nå betale med sin iPhone eller Apple Watch i butikken. Snart gjelder det også kunder i Sbanken.

Mange av oss har allerede testet ut neste generasjon bankkort; de kontaktløse.

Med dem kan vi betale i kassen kun ved å holde kortet over betalingsterminalen. Dersom beløpet er under 200 kroner, slipper vi sågar å taste inn pin-koden.

Fra og med i dag kan de første norske forbrukerne bruke mobilen sin til samme oppgave.

Betalingsterminaler fra Nets som er klare for kontaktløs betaling, er nå nemlig også tilrettelagt for Apple Pay.

— Hos Nets forsøker vi å tilrettelegge for de betalingsløsningene som markedet ønsker. Det være seg om det er med mobil, kontaktløse kort eller andre måter som digitaliserer betalingene, sier Ove Skeie i Nets.

– Det er mange som har forventninger til Apple Pay og vi har derfor tilpasset våre betalingsløsninger for dette, uansett om betalingen finner sted på nett eller i fysiske butikker. Vi er klare, så nå er det kun opp til butikker og forbrukere om løsningen vil bli en suksess i Norge, fortsetter han.

Les også: Hvor trygt er egentlig kontaktløs betaling?

Gjelder ikke for alle

Foreløpig blir Apple Pay kun tilgjengelig for brukere av Mastercard og Visa-kort utstedt av Nordea og Santander Consumer Bank, men om ikke lenge vil også kundene i Sbanken få tilbudet.

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, i en melding.

Nordea lanserte Apple Pay i Sverige, Finland og Danmark allerede høsten 2017.

– Erfaringer fra andre land vi har lansert i, er at kundene blir overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Storset om det.

Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander i Norge, har personlig testet ut Apple Pay en stund allerede. Han går visstnok rundt med stjerner i øynene etter det.

– Folk vil at det skal være enkelt og sikkert å betale for varer og tjenester. Majoriteten av våre kunder bruker iOS. Mange av dem har ventet på dette tilbudet, så det er med begeistring av vi innfrir det ønsket allerede på lanseringsdagen, sier han.

Sbanken har også inngått et samarbeid med Apple, men betalingsløsningen er ikke tilgjengelig for bankens kunder riktig ennå.

– Vi har dessverre ikke mulighet til å si eksakt dato nå, sier kommunikasjonsansvarlig i Sbanken, Geir Holen, til E24.

Les også: Dette betalingsmiddelet kan ta over når kontantene forsvinner

Annonse:


Sikker og trygg betalingsløsning

Sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon er kjernen i Apple Pay, ifølge Nordea.

I tillegg til å bruke kontaktløs betalingsteknologi, blir ikke kortnumrene lagret på enheten eller Apple-serveren når et debet- eller kredittkort brukes med Apple Pay.

I stedet blir et unikt kontonummer tildelt, kryptert og lagret på en sikker måte i det såkalte «Secure element» på enheten.

Hver transaksjon blir autorisert med en unik, dynamisk sikkerhetskode.

Apple Pay fungerer med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac. Apple Pay er støttet av Iphone SE, Iphone 6 eller senere modeller, samt klokken Apple Watch.

I tillegg til å bruke Apple Pay i fysiske butikker, kan du også bruke det ved netthandel og i apper, hvor dette er tilgjengelig.

Netthandel i apper og på nettsteder som godtar Apple Pay, gjøres enkelt ved bruk av Touch-ID eller Face-ID.

Dermed slipper du å fylle inn opplysninger som kortnummer og leveringsadresse hver gang du skal gjøre et kjøp.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Snart kan betalinger med fingeren bli en realitet

Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Nye krav til bankene skal sikre oss kontanter i krisesituasjoner