Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

Netthandling blir nå mye enklere. Du trenger bare å taste inn mobilnummeret ditt for å kjøpe. Foto: Jochen Zick/ Flickr.com

Vipps og Nets har nylig inngått en avtale som innebærer at du kan handle på nett med mobilen din. Snart slipper du derfor å taste inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode hver gang du handler.

Utvalgte nettbutikker har vært med å teste ut Vipps ved netthandel siden før jul i fjor, og det er nå lagt opp til at Vipps gradvis gjøres tilgjengelig for nettbutikker som nå ønsker å ta i bruk denne betalingsløsningen.

For deg som forbruker betyr det mye enklere og raskere netthandling.

Der du tidligere måtte taste inn hele kortnummeret, utløpsdato på kortet og sikkerhetskode, trenger du nå snart bare å oppgi telefonnummeret ditt.

All informasjon om betalingskortet ligger allerede lagret i Vipps applikasjonen.

Appen Mobilepay fra Danske Bank, Nordea og Gjensidige tillater deg også å betale med mobilen i utvalgte nettbutikker.

Les også: Over 100 banker går sammen om å satse på Vipps

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Vinn-vinn for både kundene og nettbutikkene

– Vår ambisjon er at Vipps skal være et fullgodt betalingsalternativ for alle som handler på nett, og ikke minst overfor de mange store og små nettbutikkene. Derfor har det vært viktig for oss å få på plass en samarbeidsavtale som inkluderer Vipps i Netaxept-løsningen fra Nets, uttaler Vipps-sjef Rune Garborg til Nets nettsider.

– Netaxept er tilrettelagt for de mest brukte innenlandske- og utenlandske betalingsløsningene, derfor var det helt naturlig for å oss å tilrettelegge for bruk av Vipps. Vi utvikler hele tiden våre løsninger for netthandel. Det skal være enkelt og hurtig å gjennomføre en betaling, samtidig som sikkerheten skal ivaretas, sier Asger Hattel, konserndirektør i Nets.

Både Garborg og Hattel peker på at nettbutikkene som tar i bruk Vipps får en mer effektiv salgsprosess, og at dette kan bidra til å øke konverteringsraten.

Les også:Ulovlig betalingspraksis på sykehus, ifølge Forbrukerrådet

Snart kan du betale med mobilen i fysiske butikker også

Nye betalingsterminaler for betaling med Vipps i butikker blir lansert før sommeren.

For å betale trenger du da bare å holde mobiltelefonen inntil en bluetoothboks på terminalen, og godkjenne beløpet på mobilen.

Det gjør heller ingenting om mobilen er låst.

Mobilepay har inngått et samarbeid med Rema 1000 om mobilbetaling i butikk, og de første terminalene er forventet å bli rullet ut i Norge om ikke lenge.

Mobilepay jobber også med å utvikle en løsning som tillater deg å betale med låst skjerm.


Slik betaler du med Vipps på nett:

  1. Velg Vipps som betalingsmetode og legg inn mobilnummeret ditt 
  2. Swipe push-meldingen på mobilen for å godkjenne kjøpet 
  3. Kontroller og trykk betal i Vipps

Kvittering vises i Vipps, og i tillegg får du betalingsbekreftelse i nettbutikken.

Kilde: Vipps.no