Nå kan din bedrift søke om lønnsstøtte

Nå kan din bedrift søke om lønnskompensasjon. Bildet er fra en blomsterbutikk. Illustrasjonsfoto: Anastasia Gepp/ Pixabay

Søknadsportalen for lønnsstøtte ble åpnet mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.

Lønnsstøtteordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt de tar tilbake fra permittering.

Det vil ta vel ti dager fra søknadsportalen åpner til de første bedriftene får lønnsstøtte utbetalt.

– For å kunne søke lønnsstøtte er det viktig at virksomheten har rapportert riktig i a-meldingen til Aa-registeret (Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret), sier Hilde Pedersen, ansvarlig for lønnsstøtteordningen i Skatteetaten.

A-meldingen er en månedlig melding fra opplysningspliktige til Nav, Statistisk sentralbyrå og Skatteetaten om ansattes inntekt, arbeidsforhold og forskuddstrekk, samt arbeidsgiveravgift og finansskatt på lønn for virksomheten.

Les også: Enova justerer ned satsene for støtte til elvarebil fra 19. mai

Endelig frist 30. september

Søknadsportalen er åpen i periodene 3. – 31. mai og 1. – 30. september, med endelig søkefrist 30. september.

Bedrifter som søker før 31. mai vil kunne få første utbetaling før sommeren, dersom søknaden ikke må gjennomgå manuell behandling. Søknader for konsern kan kun sendes i perioden 1. – 30. september.

Saken fortsetter under annonsen:


Støttebeløpet beregnes ut fra den ansattes stillingsbrøk, permitteringsgrad og antall kalenderdager den ansatte er tilbake i jobb.

For frivillige og ideelle virksomheter er støttebeløpet 15.000 kroner per måned per fulltidsansatt som tas tilbake. For lærlinger som tas tilbake i jobb gis inntil 15.000 kroner per måned.

Maksbeløp per virksomhet og konsern er satt til 9,4 millioner kroner for perioden 15. mars – 30. april og 12,5 millioner kroner for perioden 1. mai – 30. juni.

Les også: I år kan næringsdrivende søke om å utsette fristen for å levere skattemeldingen til 20. august

Full åpenhet og kontroller

– Både søknads- og utbetalingsprosessen er i stor grad automatiserte. Det vil være full åpenhet om hvilke bedrifter som får støtte gjennom ordningen og Skatteetaten gjennomfører kontroller av virksomheter som søker tilskudd, sier Pedersen.

I tillegg til eget kontrollarbeid, har også Skatteetaten nært samarbeid med Økokrim, politidistriktene og andre offentlige etater som Nav, Tolletaten, Arbeidstilsynet og de sju A-krimsentrene.

På lonnsstotte.no finner arbeidsgivere informasjon om ordningen og vilkår for å motta lønnsstøtte.

Hold deg oppdatert på skatt og andre privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Politiet advarer mot svindlere som stjeler ansattes lønnsutbetalinger

Fra neste år må skattemeldingen til bedriften din sendes inn fra et regnskapssystem

Vinprodusent får enorm oppmerksomhet etter stillingsutlysning

If har lansert advokatforsikring for små og mellomstore bedrifter

To norske oppfinnelser rangert blant de 100 beste i Time Magazine