Fra neste år må skattemeldingen til bedriften din sendes inn fra et regnskapssystem

Har du ikke benyttet deg av et regnskapsprogram tidligere, blir du tvunget til det nå. Illustrasjonsfoto: Firmbee/ Pixabay

Denne uken sendte Skatteetaten ut et brev til alle bedriftseiere om at skattemeldingen ikke lenger kan leveres via Næringsrapport skatt.

Finansdepartementet har bestemt nye regler for innsending av skattemelding for næringsdrivende.

Bakgrunnen for dette er at skatteetaten utvikler nye løsninger som skal forenkle innsending av skatteopplysninger, og det krever at alle selskap må levere skattemeldingen på standardisert digitalt format.

Endringene innebærer følgende for deg som driver aksjeselskap eller enkeltpersonforetak, ifølge Skatteetaten:

«Skattemeldingen som selskapet ditt skal levere nå i vår for inntektsåret 2020, kan du levere i Altinn eller via Næringsrapport skatt slik du pleier. For skattemeldingen som selskapet skal levere våren 2022 for inntektsåret 2021, er ikke dette mulig lenger. Da må selskapet levere skattemeldingen via et regnskaps- eller årsoppgjørssystem.»

Saken fortsetter under annonsen:


Etaten oppfordrer derfor næringsdrivende som før har brukt næringsrapport skatt til nå å skaffe seg et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram som tilbyr innsending av skatteopplysninger.

En kjapp Google-søk viser at slike programmer koster fra 99 kroner per måned.

For alle næringsdrivende som allerede bruker regnskaps- eller årsoppgjørsprogram som tilbyr innsending av skattemelding, vil endringen få små konsekvenser. Dette fordi leverandørene av slike program vil gjøre de tilpasningene som er nødvendige.

Selskap med deltakerfastsetting (ansvarlig selskap, ANS) kan for inntektsåret 2021 enten sende selskapsmelding med vedlegg direkte via skatteetaten.no og altinn eller via regnskaps- eller årsoppgjørsprogram.

Fra og med inntektsåret 2023 må også selskap med deltakerfastsetting sende inn via regnskaps- eller årsoppgjørsprogram.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Skattekalender for 2021: Her er de viktigste datoene

Du kan allerede nå sjekke om du får restskatt eller har skatt til gode

Kraftig konkursnedgang i 2020

Nå endres støtten til kjøp av elektriske varebiler

Politiet advarer mot svindlere som stjeler ansattes lønnsutbetalinger