Hvilket forsikringsselskap skal man velge?

Illustrasjonsbilde: Visibility Group

Det er ikke noe som sier voksen som å skaffe seg en god forsikring, og derfor er dette noe som kan booste kontoen for voksenpoeng og selvfølelsen når det kommer til å klare seg selv.

Artikkelen er skrevet av Visibility Group

Mange unge vet ikke at uten forsikring, så har de rent faktisk ikke noe sikkerhetsnett. En forsikring gjør det mulig å gjenopprette skade hvis det skjer noe. Hva hvis leiligheten eller huset brenner? Da er forsikring uunnværlig.

Det samme gjelder faktisk når man er på reise. Det er mange som dropper reiseforsikringen fordi det alltid går bra – helt til det ikke gjør det. Da er det greit å betale litt for å få gjenopprettet mye, hvis uhellet mot all formodning skulle være ute. Hvis du blir utsatt for tyveri eller innbrudd, står du faktisk ganske forsvarsløs hvis du ikke har en forsikring.

Det er lurt å lære seg viktigheten av å ha en forsikring, i stedet for å tilegne seg en mentalitet om at alt går bra. Det er lurt å være forsikret, så sover du bedre om natten og det er helt klart også en del av det å bli en ansvarlig voksen.

Bruk tid på research

Når du skal finne ut av hvilket forsikringsselskap man skal velge, så er det lurt å bruke litt tid på research før du forplikter deg til en avtale. Her handler det litt om å se gjennom markedsføringen til forsikringsselskapene – de vil jo åpenbart alle sammen påstå at de er de billigste og beste.

Research er den beste veien til å finne det beste forsikringsselskapet. Det er lurt at du tenker litt over hva som passer for deg, hva passer til din livsstil og hva er risikoaspekter som du skal ta høyde for – og ikke bare mengde dekning og pris.

Hva dekker egentlig forsikringen?

Det er selvfølgelig dumt å betale for mye for forsikring, men det er også dumt å betale for en forsikring som ikke dekker nok, og dermed ikke hjelper i den situasjonen du har forsikret deg mot. Derfor er det ikke utelukkende pris du skal vurdere, når du skal se på flere forskjellige forsikringsløsninger på nettet. Du skal også se på hva forsikringen dekker. Er det noen forsikringer som er bedre enn andre?

Det vil i så fall innebære at enkelte forsikringer dekker mer enn andre, og gir deg mer hjelp i en situasjon der du trenger det. Hvis det er noe du vil ha dekket, så kan det kanskje være lurt å tenke over om det er verdt litt ekstra i måneden. Det handler altså ikke bare om å finne den billigste, men også den beste løsningen. Du kan for eksempel prøve å sammenligne deg frem til hvilket forsikringsselskap som dekker mest for minst?

For det er jo ingen tvil om at det er stor konkurranse mellom forsikringsselskapene, og derfor presses prisene, spesielt for å få unge til å kjøpe forsikring. Dette er nemlig en gruppe som, som vi har nevnt, gjerne bortprioriterer å bruke penger på forsikring – selv om det er uhyre viktig.

Du skal altså velge det forsikringsselskapet, som imøtekommer dine forsikringsbehov og dekker mest mulig – til en gunstig pris. Det er heldigvis mulig å finne gjennom god research.