To norske oppfinnelser rangert blant de 100 beste i Time Magazine

Tarjei Johnson er én av tre gründere bak MiniMeis. Her sammen med sin egen sønn Leon. Foto: Nina Eriksen/ MiniMeis

Hvert år kårer amerikanske Time Magazine de beste oppfinnelsene i verden. I år ble det gjort plass til to innovasjoner fra Norge, nemlig en bæremeis og en radonmåler.

Torsdag ettermiddag lanserte Time Magazine sin årlige kåring over verdens 100 beste oppfinnelser.

På listen finner vi både MiniMeis og Airthings. 

Norskutviklede MiniMeis er en helt ny måte å bære små barn på skuldrene, med frie hender og trygge rammer, ifølge gründerne selv.

Produktet er skapt av Julius Winger, Marcus Martinuzzi og Tarjei Johnson, som alle tre er fedre.

– Vi er utrolig stolte av at selveste Time har valgt ut MiniMeis til listen over verdens beste oppfinnelser i 2019. Da de først kontaktet oss for noen måneder siden hadde vi aldri drømt om at vi skulle komme gjennom nåløyet, sier Tarjei Johnson, daglig leder for MiniMeis, i en pressemelding.

Annonse:


– Dette er jo et produkt vi i sin tid laget for å kunne bære rundt på våre egne barn, og gi de verdens beste utkikksplass til nye opplevelser. At vi nå har havnet på listen til Time er helt surrealistisk, legger han til.

MiniMeis selges nå på nett til 93 land over hele verden.

– Vårt mål med Minimeis er å gjøre det lett og gøy for foreldre å ta med barna sine ut på eventyr. Å vite at det gjennom 2019 har vært titusener av barnefamilier ute på små og store turer er helt fantastisk. Og denne MiniMeis-bølgen tar oss til stadig nye verdenshjørner, sier Johnson.

Les også: Mange småbarnsfamilier går glipp tusenvis av kroner før barnehageoppstart

Salget har skutt fart i 2019

Minimeis G4 lansert 1. november 2019. Foto: Stine Østby

Det er ofte slik at slitne barn havner på foreldrenes skuldre, men det krever at den voksne holder barnet fast med begge hender. 

I tillegg kan det være krevende for skuldre og rygg om turen blir lang.

MiniMeis har løst dette problemet med et sete og ryggstøtte for barnet som også fordeler vekten på en ergonomisk måte gjennom kroppen til den som bærer barnet.

– Alle som har barn vet at det beste stedet de kan få sitte er på de trygge skuldrene til en forelder. Da kommer smilene frem og selv en tur til butikken blir til en morsom aktivitet, sier Johnson, og legger til:

– Dette var utgangspunktet for at vi i 2016 begynte å designe den første prototypen til MiniMeis. Det siste året har ting tatt helt av og vi har vært utsolgt for nye produkter flere ganger.

I 2018 solgte MiniMeis omtrent 7000 Minimeis gjennom hele året, og de fleste involverte hadde andre fulltidsjobber ved siden av.

I 2019 har salget økt til 15.000 MiniMeis hver eneste måned, mye takket være gratis reklame i sosiale medier. Prisen er 1500 norske kroner.

Les også: Er det egentlig tryggere å bruke kredittkort enn debetkort på nett?

Jobber for et bedre inneklima

Foto: Airthings

Airthings er et teknologiselskap med hovedkontor i Oslo som ble etablert i 2008.

Selskapet drives av erfarne forskere, ingeniører og utviklere med et felles mål; nemlig å informere om radon og andre kilder til luftforurensning, samt utvikle teknologiske løsninger som bidrar til bedre helse.

– For oss er det helt fantastisk å få denne anerkjennelsen. Kåringen til Time Magazine henger helt klart høyt, sier Erlend Bolle, som er en av gründerne bak Airthings, til E24.

Time Magazine beskriver Airthings Wave Plus som en av de beste innendørs luftkvalitet-målerne på markedet.

Airthings får også skryt for appen som medfølger målerne

– Ambisjonen har hele tiden vært å bygge noe med et internasjonalt potensial, og denne kåringen viser at vi har klart det, sier Bolle videre.

De viktigste kriteriene for å havne på topplisten til Time er originalitet, kreativitet, innflytelse, ambisjon og effektivitet.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Tar sikte på å innføre dobbelt statsborgerskap fra januar 2020

Nytt støttetilbud fra Enova: Kjøp elvarebil og få opptil 50.000 kroner

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

I 2019 vil nordmenn netthandle for nesten 40.000 kroner i gjennomsnitt

Dette erstatter NRK-lisensen fra 2020