Nå er det lite kø på norske flyplasser for de som er fullvaksinerte

Nå venter lite lite kø på norske flyplasser for de som er fullvaksinerte. Foto: Avinor

I sommer har det til tider vært lange køer på flyplassene, og da spesielt på Gardermoen. Er du fullvaksinert og reiser nå, vil reisen gjennom flyplassen gå smidig.

Før sommeren advarte Avinor om køer og utfordringer med lange ventetider for ankommende flypassasjerer fra utlandet.

Nå melder Avinor at den største delen av ferietrafikken er avviklet, og at reisen gjennom flyplassen går smidig for de som er fullvaksinerte. 

– Det har til tider vært reisende som har brukt flere timer gjennom Oslo lufthavn i sommer. Det har vært passasjerer som ved ankomst fra utlandet skal testes og/eller skal på karantenehotell. Gjennom et godt samarbeid med helse og politiet har vi imidlertid fått til en rutine som gjør at passasjerer som er fullvaksinerte slipper unna de lange køene, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby, i meldingen.

Les også: Nå går satsen for barnetrygd ytterligere opp

Forventer mange reisende i høstferien

I tråd med at flere og flere nå blir fullvaksinerte vil andelen av de som må gjennom mer omfattende kontroll bli færre, men det betyr likevel ikke at køene vil bli borte fra Oslo lufthavn med det første.

Saken fortsetter under annonsen:


– Frem til noen av innreiserestriksjonene eventuelt endres, eller at kontrollene kan ytterligere automatiseres, vil situasjonen fortsatt være utfordrende på ankomst utland. Spesielt for de som må testes eller skal på karantenehotell, sier Westby, og legger til:

– Uavhengig av dette tror vi høstferien blir en travel uke med mange nordmenn som skal reise, og vi ber alle sette seg godt inn i regelverket og ha nødvendig dokumentasjon klar. Dette vil avkorte køene.

Les også: Nå kan det bli forbudt å kjøre bensin- og dieselbiler i de største byene

Gjør fortløpende endringer

På Oslo lufthavn evalueres det fortløpende hvordan logistikken skal legges opp for at køene skal gå så raskt som mulig.

I samarbeid med Ullensaker kommune er det besluttet at all testing skal tas ut av ankomsthallen og flyttes til et større areal som nå står ledig i den ene delen av avgangshallen.

Dette vil gi bedre plass for de som venter på testing, og det blir færre forstyrrelser i ankomstområdet hvor reisende skal hente bagasjen sin.

Avinor opprettholder tett dialog med sentrale myndigheter og vil tilpasse driften av flyplassen etter de reglene som til enhver tid gjelder for de som skal reise ut og inn i landet.

Skal du reise innenriks i Norge er det en normal situasjon. Du trenger ikke å vise frem noen spesiell dokumentasjon og kan bruke selvbetjente innsjekkingsautomater som vanlig.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Slik er det nye passet

Flypassasjer vant frem i Høyesterett om klagefrist

Få vet at de har fem års reklamasjonsfrist på mobilen

Årslønn på 600.000 kroner? Så stor andel av boligene har du råd til nå

Slik oppretter du en gyldig og dekkende fremtidsfullmakt