Et godt sexliv starter når du får kontroll på lommeboka

Illustrasjonsfoto: Unsplash.com

Mange parforhold begynner å skeie utover når økonomien går litt i kryss. Hvis man kombinerer det med mas og tjas i hverdagen som gjør at sexlivet også skranter utenfor skråplanet, har man oppskriften på et forhold som er i ferd med å slukke all lidenskap.

Artikkelen er skrevet av CleverDeal ApS

Så hvordan kan man finne gnisten sammen igjen?

Så, se for deg dette scenarioet: begge to har full jobb med masse overtid som følge av at dere har lån på både bil og hus som skal betales ned. Dere har også to barn å forsørge, to barn som allerede ga sexlivet en U-sving og kastet det ned en klippe. De siste fem årene har bestått av søvnløse netter, alt for mye jobbing, veldig lite sosial omgang med venner – og det eneste du egentlig drømmer om er å dra på ferie, hvor du og partneren din kan være alene. Ikke en av disse opplevelsesferiene som har blitt supertrendy de siste årene hvor dere får se utallige ting, rense kroppen og komme i bedre kontakt med dere selv. Nei. En ferie hvor dere kan låse dere inne på rommet og ha sex. Masse sex. Sex som kun blir avbrutt av måltider eller en liten lur. Hvor dere legger alle hverdagslige ting bort og virkelig føler hverandre igjen. Oppdager intimiteten igjen, som den gangen dere hoppet på hverandre som kaniner og var fulle av energi, helt uten bekymringer. Men det finnes et problem: økonomien strekker ikke til.

Lag budsjett

Heldigvis finnes det smarte måter å spare penger på. Det første man må gjøre er å først få kontroll på alle inntekter og utgifter. Når man vet hvor mye som kommer inn og hvor mye som må ut, kan man finne spareløsninger for de resterende pengene, slik at man kan stramme inn budsjettet sitt og ha noe til overs.

Mange sverger til ordtaket om at «problemer i forholdet starter i senga» – og det er enda ingen studie som klarer å motbevise utsagnet. Dersom sexlivet har fått en nedtur og stresset bygger seg opp i hverdagen, da spesielt rundt økonomi, føler man kanskje ikke at man strekker til, og det gjør det enda vanskeligere å bygge opp et godt sexliv igjen. Som alltid i et forhold, er det alltid viktig å snakke sammen dersom man går gjennom en vanskelig periode, spesielt økonomisk. Hvis dere er ærlige med hverandre og setter opp en spareplan som dere holder dere til, gjerne med et mål om å gjøre noe hyggelig sammen som kan booste forholdet, vil sparingen bli gøy. Hver gang dere klarer å fylle på sparebøssen vil dere kjenne på en mestringsfølelse, en følelse som gjerne klarer å trekke opp humøret for å skape mer flyt i hverdagen. Den flyten dere hadde før, den som fikk dere til å være mer spontane.

Prøv noe nytt

Men husk at dere kanskje ikke trenger spare til en rikmannsferie for å komme dere bort: alt dere ønsker med ferien er å trykke på «reset-knappen» i sexlivet. Prøv å tenk alternativt. Kanskje dere ikke trenger noen luksusbungalow på Maldivene, men rett og slett et superenkelt rom i Praha eller Gdansk? Ferien skal være om dere to, og gi dere rom til å utforske nye ting. Noe av den største snakkisen for tiden er det såkalte P-punket, eller prostatakjertelen hos menn. Ved å stimulere den kan mannen få oppleve fantastiske og spennende orgasmer som aldri før: og dette er noe som kan utforskes enten dere er på ferie eller hjemme i trygge rammer. Noen ganger handler det om å gjøre det beste utav hva man har tilgjengelig, og ved å stimulere en ny erogen sone, kan man åpne nye dører i forholdet. Det finnes enda en del menn som kanskje sverger til å aldri få noe inn bakfra, men så og si alle som har opplevd en prostataorgasme ønsker å gjenta det. En prostataorgasme er nemlig både dypere og mer langvarig enn en vanlig orgasme. Nettopp derfor har utallige sexleketøyprodusenter fokusert på denne nytelsen for menn, og utviklet prostata vibratorer som har ett eneste mål: å stimulere prostata slik at mannen kan oppnå bedre orgasmer. Det beste av alt er at en prostata vibrator ikke koster skjorta, men kan gi dere ekstra krydder og en god dose intimitet som dere har lengtet etter. Enten dere tar den med på ferie eller starter med å bruke den på soverommet uten å forlate hjemmet, er det en lønnsom investering som gjør hverdagen mer spennende. Av og til kan man spandere på seg den lille tingen som kan være med på å endre alt.

Åpne forhold varer lenger

Det er viktig med et godt sexliv for å ha et godt parforhold. Uten gnisten og intimiteten vil man ofte føle at man går rundt i en sirkel. En sirkel som er tom for nytelse og kjærlighet. Å ha kontroll på økonomien er alltid viktig; og om man alltid skraper på de siste kronene mot slutten av måneden er det lurt å finne en løsning sammen. Kommunikasjon og åpenhet er det som får forhold til å vare lenger. Det beste er at sex er gratis – noe som betyr at selv om dere sliter økonomisk akkurat nå, kan dere ta dere tid til å slappe av sammen når dere først har fri!