Skal du ta opp lån for å nedbetale inkassogjeld?

Illustrasjonsbilde: Jonathan Francisca/ Unsplash.com

Inkassogjeld, spesielt når du ikke finner noen løsning, kan føre til mange negative konsekvenser. Ikke bare kan det resultere i betalingsanmerkninger, som opplyser alle som sjekker din kreditt om at du er en dårlig tilbakebetaler, men du kan også få utfordringer med å beholde huset ditt.

Artikkelen er skrevet av Ostriching AB

Inkassogjeld

Spørsmålet er først og fremst hva du gjør når du står i en situasjon med mye inkassogjeld. Svaret på det kommer veldig an på hvor brennbar situasjonen din per dags dato er. Hvis, for eksempel, din inkassogjeld fører til at du risikerer tvangssalg av bolig, bør du søke hjelp med en gang. Tar du da for eksempel opp lån for å betale ned den mest nødvendige gjelden, kan du greie å hindre tvangssalget.

Inkassogjeld får du ved at du ikke betaler regningene dine. Vanligvis får du noen advarsler før regningene blir sendt videre til et inkassoselskap. Du kan ende opp med mye gjeld om sakene dine forblir veldig lenge hos et eller flere inkassoselskap. Det skyldes at rentene og gebyrene fortsetter å løpe.

Har du mye inkassogjeld, vil det kunne lønne seg å ta opp et lån for å kvitte deg med dem.

Derfor bør du ta opp lån

Som vi har sett, kan mye inkassogjeld få svært negative konsekvenser. Rentene og gebyrer hos et inkassoselskap er også veldig høye, og derfor vil det lønne seg å ta opp et lån slik at du raskt kan kvitte deg med denne gjelden. Med bare et lån å fokusere på vil det bli mye mer oversiktlig for deg rent økonomisk. Det vil også bli billigere for deg, da det bare følger med én rente, som oftest også er lavere.

Banker som låner ut til tross for inkassogjeld

Har inkassogjelden din allerede resultert i at du har fått en eller flere betalingsanmerkninger, kan det virke veldig vanskelig å få et lån. Fortvil ikke, for det finnes andre banker som er villig til å gi deg lån med betalingsanmerkning. Disse bankene har også kunnskapsrike rådgivere, som kan gi deg god hjelp med din økonomiske situasjon.

Når du har fått betalt ned inkassogjelden, og gjelden som har ført til betalingsanmerkningene, vil anmerkningene bli slettet. Da har du muligheten til å starte med helt blanke, økonomiske ark. Du vil ikke lenger få problemer med å ta opp lån hos banker, og du vil heller ikke oppleve utfordringer med tjenesteleverandører som kredittsjekker deg.

Slik søker du om lån

Det er i bunn og grunn veldig enkelt og raskt å søke om lån med inkasso. Du kan enten ta kontakt med en bank som er villig til å hjelpe deg, eller så kan du legge inn en søknad på nettsiden. Å fylle inn en elektronisk søknad er raskt unnagjort. I søkeprosessen kan du også legge inn nummeret ditt, om du ønsker å bli oppringt.

Når du går inn på en elektronisk søknad, må du vanligvis velge den type lån du trenger. Hvilke lånetyper du kan søke om, og hvor mye avhenger av hvilken bank du ønsker å ta opp lån fra.

Fyll ut nødvendig informasjon

Det neste steget er å fylle ut standard, personlig informasjon om deg selv og eventuelt personen du søker lån sammen med, og til slutt så må du dokumentere din økonomiske situasjon. I situasjoner hvor du har inkassogjeld og eventuelle betalingsanmerkninger, lønner det seg å beskrive nøye situasjonen din slik at banken lettere kan vurdere dine muligheter.

Sammenligne flere banker

Det kan lønnes seg å sammenligne tilbud fra flere banker, som kan være villig til å hjelpe deg. Ved å sammenligne vil du på en raskere måte finne det beste og billigste tilbudet for deg.