Her får du den beste veimaten i sommer

Sanngrund Servering & Overnatting med Arne Udnesseter (f.v.), Betty Udnesseter, Beate Ferger og Freddy Ferger, er vinnerne av NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2018. Foto: Mette Randem/ Motor

Magasinet Motor har testet nære 100 spisesteder langs veien i Norge. Testvinneren i 2018 ble Sanngrund på E16 mellom Gardermoen og Kongsvinger.

Annonse:


For fjerde år på rad har magasinet Motor, som gis ut av NAF, kåret «Årets veimat».

Hensikten med kåringen er å inspirere til å øke kvaliteten på maten som serveres til veifarende.

Følgende ti testkriterier blir vurdert fra én til ti, og det er følgelig mulig å oppnå 100 poeng til sammen:

  • Førsteinntrykk (parkering, fasade, utsikt etc.)
  • Meny
  • Smak
  • Hjemmelaget (om maten blir laget fra bunnen av)
  • Drikke
  • Pris (valuta for pengene)
  • Service
  • Barnevennlig
  • Renhold
  • Toaletter

Les også: Stor test: Her er kortene som gir deg størst rabatt på drivstoff

Dette ble vinneren av Årets veimat 2018

Årets vinner er Sanngrund på E16 mellom Gardermoen og Kongsvinger.

«En velholdt og hyggelig veikro. Mye folk vitner om at både lokale og forbipasserende synes det er verdt å stoppe her. De klarer å holde stilen med god mat og gode råvarer, og i år synes vi at Sanngrund har løftet den gode smaken enda et hakk!» skriver Motors tre testere blant annet i begrunnelsen.

Sanngrund oppnår totalt 90 poeng, noe som er tre poeng mindre enn det Haukeliseter fjellstue i Telemark fikk da den vant i fjor.

På andreplass med 87 poeng havnet Mortens Kro, som er lokalisert på Hagan nord for Oslo.

Fjorårsvinneren Haukeliseter fjellstue må nøye seg med en delt tredjeplass i årets kåring, sammen med Munkekroen i Fagernes, Bergtatt Bistro i Ål og På Taket i Sørkjosen og Bios Café på Storslett. Alle med 86 poeng.

I den andre enden av listen, på en delt sisteplass med 51 poeng, kom Langebru Gjestegård i Hokksund og Nebbenes Sørgående Kro ved Eidsvoll Verk.

Om førstnevnte skriver redaksjonen i Motor blant annet følgende: «Absolutt ingen ting av det vi spiste var godt. Jo, plommen på speilegget var som eggeplommer flest.»

Etter å ha spist kålstuing som smakte mel og smakt på tidenes verste poteter på Nebbenes Kro, orket ikke testpanelet tanken på dessert.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

NAF-medlemmer lures med dekk-tilbud

Bilekspert: – Selg dieselbilen så raskt som mulig, eller kjør den helt ut

Du slipper å installere DAB-radio i din gamle bil

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Skattekalender for 2018: Her er alle de viktigste datoene